İNKAR ETTİ AMA CEZADAN KURTULAMADI

İNKAR ETTİ AMA CEZADAN KURTULAMADI

25 YIL HAPİS CEZASI

Kayseri'de 14 yıl önce kayıp başvurusu yapılan ve cesedi hala bulunamayan kadını öldürdüğü iddiasıyla yargılanan emekli öğretmene 25 yıl hapis cezası verildi.

1. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasında, tutuklu sanık H.B. (68), öldürülen Saliha T.'in ablası Ümran T. ve taraf avukatları hazır bulundu. Duruşma savcısı, önceki celse verdiği mütalaasını yineleyerek, sanık B.'nin "kasten öldürme" suçundan cezalandırılmasını istedi.

Müşteki Ümran T. ise sanıktan şikayetçi olduğunu belirterek, en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi. Sanık ise esasa ilişkin savunmasında, emlakçılık yaptığını, maktul T. ile kiralık ev bulmak için iş yerine gelmesi üzerine tanıştıklarını söyledi.

Olaydan bir gün önce T.'in, evini arayarak eşi ile görüştüğünü dile getiren B., şunları anlattı:

"Eşime, benden hamile olduğunu söylüyor ve kuma olmak isteyip istemediğini sorarak nabız yokluyor. Kaybolduğu gün kendisini arabama alarak bir süre görüştüm. Eşimle neden konuştuğunu sorduğumda, 'eşimin çok asil biri olduğunu' söyledi. 'Eşimden ayrıldım, iki çocuğum var. Sen iyi bir insansın, bize sahip çık, çocukları birlikte büyütelim.' dedi. Ben de eğitimci olduğum için yuvasını dağıtmamasını isteyerek, eşine geri dönmesi nasihatinde bulundum. Sinirlenerek arabamdan indi, bütün ricalarıma rağmen bir daha binmedi, ben de oradan ayrıldım. Bütün bildiğim bu kadar."

B., maktulle son görüşen kişi olarak olaydan 13 yıl sonra gözaltına alındığını kaydederek, "Emniyet mensuplarını yer göstermede, en son görüşmemizde kızın arabamdan indiği yere yakın bir alana götürdüm. Çünkü kızı yola bırakmıştım. Bana inanmadıkları için bu alana götürdüm. Burada boğarak öldürdüğümü, etrafına taş dizdiğimi ve dua ederek ayrıldığımı anlatmak zorunda kaldım. Ben sadece yazılan senaryoyu oynadım." diye konuştu.

Kadını öldürmediğini iddia eden B., "Bir an evvel özgürlüğüme kavuşmak istiyorum. Ailemle tehdit edildiğim için suçu üstlenmek zorunda kaldım." savunmasını yaptı.

Mahkeme heyeti, sanık B.'ye "kasten öldürme" suçundan verdiği müebbet hapis cezasını, mahkemedeki "iyi hali" dolayısıyla 25 yıla indirerek, tutukluluğunun devamına hükmetti.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Zehirlenen öğrencilerle ilgilenmek yerine, basın mensuplarına saldırdılar

Uyuşturucu operasyonları: 21 tutuklama

Terör soruşturmalarında 16 kişiye işlem yapıldı

Polis kaçakçılara göz açtırmıyor

Kazada yaralanan genç kız hayatını kaybetti

Otobüsle uyuşturucu sokmaya çalışanlar yakalandı

Operasyonda lav silahı ele geçirildi

İstemeye gittiği kızın abisini vurdu

Araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı

Kaçak silah ticareti yapan şahıs kaçamadı

Firari emniyet müdürü gizli geçitten kaçarken yakalandı

5 DEAŞ’lı yakalandı

Çalıntı otomobilden uyuşturucu ele geçirildi

Yabancı uyruklu şahsı bıçaklayarak öldürdü

işçi servisi tarlaya girdi: 1 ölü, 5 yaralı

Torbacılara 52 personelle şafak operasyonu