İNŞAAT SEKTÖRÜNDE

İNŞAAT SEKTÖRÜNDE

EFQM MÜKEMMELLİK MODELİ

Kayseri Sanayi Odası ile KalDer işbirliğinde ?İnşaat Sektöründe EFQM Mükemmellik Modeli? konulu demeyim paylaşım paneli düzenlendi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, KalDer Kayseri Temsilciliği´nin başarılı çalışmalara imza attığını belirterek, sanayicilerin yararına olacak her türlü çalışmaya destek olmaya devam edeceklerini, bugünkü panelinde inşaat sektörüne ciddi katkılar sağlayacağını söyledi.

Tüm dünyada ihtiyaçlar doğrultusunda iş yapış şekillerinin değiştiğini ifade eden Başkan Büyüksimitci, ?Sanayiciler olarak inovatif işler yapabilmek ve geleceği tasarlamak için önce çalışma disiplinini, daha verimli iş modellerini ve iş yapış süreçlerini hayata geçirmemiz gerekmektedir. Bu gereklilikler ve çabaların en küçüğü dahi bir değişim yönetimi ihtiyacını ortaya koymaktadır? dedi.

Bu tür değişimlere öncelikle kurumlardaki liderlerin öncülük etmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Büyüksimitci, ?Değişim sadece imalat sektöründe değil tüm sektörlerde eşzamanlı olması lazım ki ülke olarak da batı medeniyetlerinin üstüne çıkacak endüstri gelişmelerini yakalayabilelim. Tabi buna giden yolların başında toplam kalite yönetimi, inovasyon ve verimlilik gibi kavramlar yer almakta. EFQM mükemmellik modeli ve benzeri yaklaşımlar tüm bunlara çok değerli katkılar sağlamaktadır. Bu yaklaşımlar biraz öncede belirttiğimiz gibi sadece birkaç sektörde değil eş zamanlı ve bütünleşik olarak tüm sektörlerde uygulanmalıdır? diye konuştu.

Başkan Büyüksimitci, inşaat sektöründe Kayseri´nin gururlarından bir tanesi olan Erkut İnşaatın yakın zamanda KalDer´e üye olduğunu hatırlatarak, ilklere imza atmanın önemli olduğunu, bir o kadarda sorumluluk gerektirdiğini belirterek, firma yetkililerini tebrik etti.

KalDer Kayseri Temsilciliği Yöneticisi Salih Yalçın´ın, KalDer hakkında katılımcılara bilgi vermesinin ardından, Soyak Holding İnsan Kaynakları ve Kalite Müdürü Eyüp Evren ve Folkart Yapı San. Tic. A.Ş. Kurumsal Gelişim, KYS ve Müşteri Hizmetleri Müdürü Emre Reçber katılımcılarla deneyimlerini paylaştı.

Soyak Holding İnsan Kaynakları ve Kalite Müdürü Eyüp Evren, Holding olarak 2007 yılında mükemmellik ödülü aldıklarını belirterek, EFQM Mükemmellik Modeli uygulamalarının zor olmadığını, inanarak uygulandığı zaman başarı ile sonuçlandırılacak bir değişim projesi olduğunu söyledi.

Folkart Yapı San. Tic. A.Ş. Kurumsal Gelişim, KYS ve Müşteri Hizmetleri Müdürü Emre Reçber ise, önümüzdeki yıllarda mevcut 550 meslek grubunun yok olacağını ve hiç bilinmeyen 250 meslek grubunun oluşacağını belirterek, inşaat sektörü başta olmak üzere tüm kurumların bu değişime kendilerini hazırlamaları gerektiği üzerinde durdu.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları

ilk 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yer alan 17 Kayseri firmasını tebrik etti

Başkan Büyükkılıç: "Artık ihtisas fuarları ile Kayseri'miz gündemde"