İNTİKAM DUYGUSUYLA

İNTİKAM DUYGUSUYLA

SORUŞTURMA YAPILMAZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 15 Temmuz  darbe  kalkışmasının ardından  yaşanan süreçte  gösterdikleri  tutum  ve dik duruş sebebi  ile  Kayseri  Medya mensuplarına  şükranlarını sundular? İlimizde  yayın  yapan  yayın organlarının temsilcileri   Erciyes´in 3 bin 400 metre yüksekliğindeki  zirvesinde  kahvaltılı toplantıda  ağırlanırken, Vali  Kamçı ?Fetö soruşturmaları kapsamında göz altına  alınan şahısların sorgulanması esnasında  asla  intikam duygusu  ile hareket  edilmiyor?  ifadesini  kullandı?

Erciyes Dağı´nın 3 bin 400 metresindeki Ottoman Tepesi´nde Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik  ile birlikte ilimiz medya mensuplarını  kahvaltılı toplantıda  ağırlayan   Vali Süleyman Kamçı  15 Temmuz  darbe kalkışmasından sonra yaşanan  süreçteki duyarlılıklarından dolayı şükranlarını  sundu. Vali  Kamçı  etkinlikte  yaptığı konuşmada ?´ Kayseri basını darbe kalkışması sonrası  süreçte  FETÖ örgütünün yanında olmadı.  Medyamızın, milletinin ve devletinin yanında olması bize güç verdi? dedi ve ekledi?  ?Kayseri´de darbe kalkışmasından bu yana, FETÖ/PDY operasyonları çerçevesinde 300´e yakın tutuklamanın gerçekleştiğini, kamu, kurum ve kuruluşlarında ise 2 bine yakın açıkta bulunan ve haklarında adli ve idari soruşturma sürdürülen memur oldu. Kayseri´ de tüm vatandaşlarımız darbe girişimine karşı seferberlik içindeydi. Basında  buna destek verdi. Gösterdiğiniz dik duruş, şehrimiz ve ülkemizin faydasına oldu. Geldiğimiz noktada ise, Cumhurbaşkanımızın talimatını doğrultusunda  herkesin gereği  yapılacak. 15 Temmuz´dan bu yana Kayseri´ de 300´e yakın tutuklama oldu.  2 bine yakında kamu kurum ve kuruluşlarında açıkta olan memur var.  Adli ve idari soruşturmalar sürüyor. Bunlarla ilgili tüm kuruluşlar araştırma yapıyor. OHAL kanunu kapsamında,şu ana kadar verilen yetkiyi  vatandaşımıza karşı kullanma gereğini hissetmedik.´´şeklinde konuştu Gazetecilerin, Türkiye genelinde darbe olması halinde  öncelikli olarak vali ve belediye başkanı atayacak 4 il arasında Kayseri´nin de bulunduğunu hatırlatması üzerine Vali Kamçı, ?´ Darbecilerin hazırladığı sözde  yazıda, öncelikli olarak vali ve belediye başkanı atanacak iller arasında Kayseri, İstanbul, Ankara , İzmir vardı.  Darbecilerin hazırladığı bu sözde yazıda  Vali ve belediye başkanı derdest edilecekti. Darbe teşebbüsü sırasında gereken  önlemleri gecikmeden aldık. İlimiz Erkilet 12. Hava Ana Ulaştırma  Üssünden 8 nakliye uçağı önceden kalkmıştı. Biz görev başındayken 3 uçak daha kalktı. Kayseri´de darbe girişimi sırasında hatasız bir süreç geçirildi. Kimsenin burnu kanamadı. Askeri birliklerimiz de  bizim yanımızdaydı. Kayseri halkına gerek darbe girişimi sırasında gerek sonrasındaki demokrasi nöbetlerine gösterdikleri hassasiyet nedeniyle sonsuz teşekkür ederim´´ dedi. Kamçı, gazetecilerin siyasilerin baskıları var mı?  sorusuna yönelik ?bir aydır olayların devam ettiğini kendi şahsına yönelik hiçbir siyasi veya başka kurumdan bize yardımcı olun diye bir talep gelmedi, hiç kimsenin de bu tür konudan aracı olacağını da düşünmüyorum siyasilerimizde başta olmak üzere bana gelmedi dedi. Kamçı kimseye ayrım yapılmadığını belirterek çalışmaların devam ettiğini bu bağlamda eski milletvekili, belediye başkanı il başkanı alınanlar ve tutuklananlar ayrıca siyasi partilerin kendi içinde çalışmaları var açıklandığı için söyleyebilirim Ak parti´nin teşkilatlarına bağlantısı olanların ayıklanması için talimat verdiler. Her parti kendine düşeni yapacaktır?

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´de Kayseri medyasının demokrasiden yana takındığı tavır ve desteğe ve darbecilere karşı devletin, milletin ve hükümetin yanında yer alan Kayseri halkına bir kez daha teşekkürlerini ileterek şunları  kaydetti?  "Ülkemiz çok sıkıntılı bir süreçten geçti; ama hamdolsun ki zaferle ve sonunda arınmayla bu süreç devam ediyor. Bu süreçte teşekkür edilmesi, şükredilmesi gereken konular var. En başta Rabbimize şükrediyoruz. Bu süreçte Rabbimizin desteğini her zaman hissettik.  Cumhurbaşkanımıza da teşekkür ediyoruz. Dik duruşu, azim ve kararlılığıyla, milletimizle birlikte meydanlara inmesiyle bu sürecin zaferle sonuçlanmasındaki en büyük katkı Sayın Cumhurbaşkanımıza ait. Halkımıza da Cumhurbaşkanımızın çağrısına uyup meydanlara inerek, vatanına, milletine, bayrağına, devletine sahip çıktığı için teşekkür ediyoruz. Bu süreçte hem ülke genelinde ulusal basın, Kayseri´de de yerel basın durması gereken yerde durdu. Hepinizin desteğini yanımızda hissettik. Yerel basın bu süreçte zirveyi hak etti. Bu yüzden Erciyes´in zirvesinde basınımıza teşekkür etmek istedik. Bu süreçte, yazılarınızla, görüntülerinizle sergilediğiniz tavırdan dolayı yönettiğimiz şehir adına hepinize teşekkür ediyorum."

Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, bir soru üzerine Kayseri´nin darbe girişimi yapan hainler için neden önemli olduğunu da  şöyle dile getirdi?  "Yurtta Sulh" adı verilen sözde konseyin İstanbul, Ankara ve İzmir ile birlikte Kayseri´ye de özel önem vererek bu illerdeki vali ve belediye başkanlarını değiştirmeye kalkmasının nedeni üzerinde duran Başkan Çelik, "Kayseri´nin dört il içinde olmasının iki faktörü var. Birinci faktör, bu terör örgütünün sivil ayağında Kayseri´de ciddi bir yapılanma vardı. Ekonomik olarak gelişmiş illerde bu yapı daha etkindi. İkinci faktör ise 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı darbeciler tarafından lojistik ve nakliye merkezi olarak planlanmıştı. Nakliye uçaklarıyla yurdun farklı bölgelerindeki kuvvetleri taşımak istiyorlardı. Kısa zaman içinde Erkilet Havaalanı pistini araçlarla kapatmamız ve 12. Üs´sün elektriklerini kesmemiz bu planı engelledi. Sözde konseyin dört ilin valisini ve belediye başkanını değiştirmek istemesi de Kayseri´de terör örgütünün kafasına yatmayan bir vali ve başkan olduğunu gösteriyor"

Açıklamaların ardından Erciyes´in 3 bin 400 metre yüksekliğindeki eşsiz güzelliğinde fotoğraflar çekildi. 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"

Talas'ta kitap kurtları ödüllendirildi

Başkan Özdoğan: "Büyük su projesi ile dere ıslahı ve su güvenliği sağlanacak"