İPEK GRUP YÖNETİM KURULU BAŞKANI ARSLAN

İPEK GRUP YÖNETİM KURULU BAŞKANI ARSLAN

?2017´DE ÇİNKO VE KURŞUN ÜRETİMİNE AĞIRLIK VERECEĞİZ?

İlimizin tanımış iş adamlarından İpek Grup Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Aslan; İzmir Aliağa´da Meksikalı iş ortakları ile birlikte kurdukları fabrikada, çinko madenini işlemeye başladıklarını duyurarak ?Kayseri´de de ağırlığı çinko ve kurşun üretimi ve metal işlemesine vereceğiz? diye konuştu?
Çinkom çinko- kurşun tesisleri ve İpek Mobilya gibi şirketleri içinde barındıran İpek Grup´un Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Aslan, 2017 yıllı hedeflerine yönelik olarak yaptığı değerlendirmede "Ekonomide üreten Türkiye olmamız lazım. Ben reel ekonomiyi çok savunan biriyim. En zor olan işlerden birisi içerisinde üretim olan sanayi üretimidir. Bunun imalatı, işçisi, vergi ve sigortası var. Sadece tüccar olmak ve parayla ticaret yapmanın çok ötesinde bir iş ama ben Türk ekonomisini buna ihtiyacı olduğunu düşünüyorum" ifadesini kullandı?
Arslan sözlerinin devamında ekonomiye ilişkin görüşlerini de dile getirirken de şunları kaydetti? "Aklı yeten, parası ve gücü bulunan herkesin karınca kararınca bir sanayide bir ucundan tutması gerekiyor. Ben de bu sanayide bulunmak ve ısrarla devam etmek, yetinmeyip biraz daha yatırım yapmak fikrini buradan alıyorum. bu fabrikada yüzlerce insanlar çalışıyor. insan eğitiliyor, genç mühendisler, usta mühendis haline geliyor. böyle işletmeler olmazsa o genç mühendisler bu testi yapamaz. tüm bunların yapılabilmesi içinde yükselen döviz ya da faizin olmaması gerekiyor."
İpek Grup olarak çinko ve kurşun madeni alanında hedeflerini tutturduklarını, Kayseri´deki Çinkom Fabrikası´nın bir benzerini İzmir Aliağa´da kurduklarını ve Meksikalı ortaklarıyla birlikte üretime geçtiklerini dile getiren işadamı Saffet Aslan, sözlerini şöyle noktaladı?"Öncelikli olarak geçen seneki hedeflerimizi tutturduk. Çinkur´un hemen hemen aynısı İzmir´e yapıyoruz. İzmir´deki işletmemizin ortağı Meksikalıdır. 4 aşamalı olacak bu yatırımın 1.5 bölümünü yaptık. Diğer 2 .5 bölümünü de önümüzdeki yıllarda yapacağız. İzmir´deki fabrika, ABD Alabama´da bulunan fabrikanın biraz daha modern hali oldu. Yeni fabrikamızı kaliteli ve çevreci bir tesis haline getirdik. İzmir´deki demir çelik tesislerinde çinko ve kurşun atıkları veya bazı madenleri o fabrikamızda üreteceğiz. Kayseri´de dağdan çıkan madeni ürünü işlemeye yönelik roster fırını kurmaya hedefliyoruz. Ayrıca çinkomun ürettiği ürünün bir kısmını metale çevirme çalışmamız var. Mobilya sektörünü 2018 yılında geliştirme planımız var. Çalışmalarımızı ağırılıklı olarak maden üzerinde yapıyoruz. Mobilya da şimdilik dev atılımlar yapmayı düşünmüyoruz."
HABER MERKEZİ?



Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları