IRAK İLE ANLAŞMALARA AYKIRI BİR İŞLEM İÇİNDE OLMAYIZ

IRAK İLE ANLAŞMALARA AYKIRI BİR İŞLEM İÇİNDE OLMAYIZ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Irak ile anlaşmalara aykırı bir işlem içinde olmadıklarını söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti İl Başkanlığı’nın İl Danışma Meclisi Toplantısı öncesinde sorulan soruları yanıtladı.
Bakan Yıldız, Irak ile yapılan petrol anlaşması konusunda, “Biz geçen ay Merkezi Irak hükümeti Petrol Bakanı’nın Türkiye’yi ziyaretinde 100 bin varile kadar petrol ihraç edebileceğini konuşmuştuk. Bunu hep beraber kamu oyu ile de paylaşmıştık. Iraklı kardeşlerimiz ile tekrar oturur bunları enine boyuna tekrar konuşuruz. Daha da bu sürecin olumsuz bir yana gideceği kanaatinde değilim. Petrol Irak’ın, gelir Irak’ın, Halk Bankası’nda toplanan paralar eşit ve adilane paylaşım ile, bunu belirleyen de Irak’ın kendi anayasası, yüzde 83’e yüzde 17’lik payla bunlar dağıtılacak. Bu manada Iraklı kardeşlerimizin kendi kararları doğrultusunda işlem yapılacak. Biz anlaşmalara aykırı bir işlem içinde özellikle Kerkük-Yumurtalık ham petrol hattı ile alakalı bulunmayız. Anlaşmaya aykırı bir durum olmayacağı kanaatindeyiz” diye konuştu.
Bakan Yıldız, madenlerde küçük yaşta işçilerin çalıştırıldığı iddialarına ise “Buna hiç birimizin göz yumması söz konusu olmaz. Başta sendikalarımız olmak üzere en fazla bu günlerde sendikaların görevini daha da vurgulaması lazım. Böyle bir yaşa hiçbirimiz müsaade etmez. Başta sendikalar olmak üzere görevliler işlerini yapsınlar. Bununla alakalı herhangi bir müsamaha söz konusu olamaz” cevabını verdi.
Kayseri Erciyes Üniversitesi’nde çıkan olaylarla ilgili olarak ise Bakan Yıldız, “Kayseri dışından organize edildiğini çok rahat söylemeliyim. Gençler bu oyuna gelmemeli. Okmeydanı’nda yapılan böyle maskeli terör örgütlerinin yaptığı işlemlerin özellikle Türkiyemiz`de oluşturulmak istenen ayrılık rüzgarlarına yol açmaması lazım. Buna hep beraber durmamız lazım. Erciyes Üniversitesi’nde iki grup arasında çıkan tartışmanın büyümesi istemediğimiz olaylara yol açacaktı. Gençlerimiz 1980 öncesinde yaşananları oyuna gelerek tekrar etmesinler” dedi.



"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi

135 kavşak canlı takip ediliyor

Başkan Büyükkılıç; "Kayseri bir açık hava müzesi"

Vatandaşın çağrısını Başkan Palancıoğlu karşıladı

Mart ayında 174 bin yolcuya hizmet verdi

zehirlenen kardeşler toprağa verildi

"Erciyes'te yaz mevsimi de dolu dolu geçecek"

Büyükkılıç: "Kapuzbaşı Şelalelerimiz ziyaretçi akınına uğruyor"

Rektör Karamustafa: "Türkiye, turizm açısından örnek ülkeler arasında”

Kayserililer, bayram tatilinde Millet Bahçesi'ne akın etti

Çocuklara özel kitap fuarı ve şenliği

Jandarma bayramın acıya dönüşmemesi için tedbirleri üst seviyeye çıkardı