İŞ ADAMLARINA VİZE MÜJDESİ

İŞ ADAMLARINA VİZE MÜJDESİ

Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, 13 Aralık Cuma günü Avrupa Birliği Bakanlığı’nda, Macaristan ile vize kolaylığı anlaşması imza törenine iştirak etti….

Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Ankara’da, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun huzurunda Macaristan’ın İstanbul Başkonsolosluğu ile ortaklaşa gerçekleştirilen törende, anlaşmaya katılımcı ticaret ve sanayi odaları başkanlarının da imza koyduklarını duyurdu…

Başkan Hiçyılmaz, Bakan Bağış ve Başkan Hisarcıklıoğlu’nun büyük destekleri ve katkıları ile gerçekleşen anlaşma ile Macaristan başta olmak üzere Schengen üyesi tüm Avrupa ülkelerine daha kolay gidilebileceğini belirtti. Hiçyılmaz, imzaladıkları anlaşma sonucunda Kayseri Ticaret Odası üyeleri başta olmak üzere Kayserili sanayici ve işadamlarının 2 ile 4 yıllık süreyi kapsayan vize alabileceklerini belirtti.

Hiçyılmaz, imzalanan anlaşma ile Macaristan ile Türkiye arasındaki ticaretin daha da ivme kazanacağına inandıklarını ifade ederek, Kayseri’nin bu ülkeye olan ticaretinin artırılması için çalışmalara devam ettiklerini vurguladı.

Hiçyılmaz, vize kolaylığı anlaşması imzalanmasıyla ilgili açıklamasında, Macaristan ile ilişkilere önem verdiklerini belirterek, Miskolc şehri Ticaret Odası`nın, Kayseri Ticaret Odası ile “Kardeş Oda” ilişkisi bulunduğunun altını çizdi. Hiçyılmaz, iki şehir arasındaki ticaretin gelişmesi açısından katılacakları etkinliklerin büyük önem arz ettiğini kaydetti.

Başkan Hiçyılmaz, kurulan ikili ilişkilerin daha ileri seviyelere taşınması için, yapılan davet üzerine önümüzdeki yıl Mayıs ayında Kayseri Ticaret Odası’ndan geniş katılımlı bir heyetle Macaristan’a gitmeyi planladıklarını da ifade etti.

Başkan Hiçyılmaz, 17 Aralık tarihinde Macaristan’ın İstanbul Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen Macar Evi Kültür ve Eğitim Merkezi açılış töreni ile 18 Aralık 2013 Çarşamba günü ise Macaristan Başbakanı Viktor Orban`ın katılacağı, Marmara Üniversitesi ile Kaposvar Üniversitesi arasında kardeş üniversite protokolü imza törenine de katılacaklarını sözlerine ekledi.



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”