İŞARET DİLİ EĞİTİCİLİK KURSU’ SONA ERDİ

İŞARET DİLİ EĞİTİCİLİK KURSU’ SONA ERDİ

- İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kayseri Bedensel Engelliler Derneğinin ortaklaşa yürüttüğü ‘İşaret Dili Eğiticilik Kursuna’ katılan 23 kursiyere sertifikaları verildi.

Geriatri Hastanesi Konferans Salonu'nda düzenlenen programa, Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç, Kayseri Bedensel Engelliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Oytun ve kursiyerler katıldı. Programda ‘İşaret Dili Eğiticilik Kursunu’ tamamlayan 23 kursiyere 330 saatlik eğitim sonrasında sertifikaları verildi. Törende konuşan Eğitmen Veli Akkoca, “Bu kursu bitiren öğrencilerimiz işaret dili tercümanlığı ve eğitimciliği yapacaklar. Türkiye’de 4 bin civarında işitme engelli insan var. İlimizde bir lise ve 2 ilköğretim okulu bulunuyor. Haliyle bu okullardan mezun olan insanlarımız Kayseri’de yaşıyor. İster istemez bu insanlarımız Emniyet'te, Adliye'de, sağlıkta, nüfusta, tapuda ve diğer kurumlarda aynı zamanda sokakta kendi dillerini bilen, kendileriyle sohbet edecek insanlar arıyorlar." dedi.
İşaret dili bilen insan sayısını arttırmayı amaçladıklarını söyleyen Akkoca, “Amacımız işitme engelli öğrencilerimize ve insanlarımıza toplum içerisinde faydalı olmak. Ayrıca İşaret dili bilen insanların sayısını arttırmak istiyoruz. Kursumuzda Milli Eğitim, Sağlık, Emniyet ve Baro'dan 23 elemanımız mevcut. Bu kursiyerlerimiz mezun oldular. Bu kursiyerler bundan sonraki kurslarda eğitmen olarak görev alacak.” şeklinde konuştu.
Kursiyer Fatma Karabey ise, “İşitme engellilere yardımda bulunmak için bu kursa geldim. Çünkü onların emniyette, sağlıkta ve daha birçok yerde ihtiyaç ve sıkıntılarının olduğunu gördüm.Büyük bir hevesle kursa geldim. Çokta iyi oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Kayseri Barosunda görevli kursiyer Mustafa Karlı da, “İşaret dili kursuna geçen yıl başladık. İlk olarak 1. kademedeki kursumuza işaret dilini öğrenerek başladık. Bu kursa başlamamızdaki amaç engelli insanlarımıza yardım etmek, onların sıkıntılarını gidermek. İşitme engelli insanlarımızın çektiği bu sıkıntıları gördüğümüz için bu kursa katılmaya karar verdik. Çok faydalı oldu. Herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.


Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor