İŞÇİ ÇOCUKLARINA ÜCRETSİZ DERSANE

İŞÇİ  ÇOCUKLARINA ÜCRETSİZ DERSANE

Organize Sanayi Bölgesi yönetimi, bölgedeki fabrikalarda çalışan işçilerin üniversite sınavlarına hazırlanan çocuklarına yönelik ücretsiz dershane imkanı sunacak.

Düşük gelirli çalışanların, maddi imkansızlıklar nedeniyle dershaneye gönderemedikleri çocuklarına, 1.Organize Sanayi Bölgesi`nde ki Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi`nde  İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilecek öğretmenler tarafından Cumartesi ve Pazar günleri özel ders verilecek.

Öğretmenlerin ders ücretleri, Organize Sanayi Bölgesi  tarafından karşılanacak. Ayrıca ihtiyaç duyulması halinde çocukların bölgeye gelmesi için servis ücretleri de yine Osb yönetimi tarafından karşılanacak. Özel ders almak isteyen öğrenci sayısının çok fazla olması durumunda ise ilk olarak 3-4 çocuklu işçilere öncelik verilecek ve seviye belirleme sınavları yapılacak.

Organize Sanayi Bölgesi  Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü, konuya dair  yaptığı açıklamada, sanayiciler olarak meslek liselerinin kapanmasıyla birlikte en fazla problemi ara eleman konusunda yaşadıklarını ve bu sorunu aşabilmek için Osb`de METEM`i hizmete açtıklarını açıkladı…

4 yıllık lise konumunda olan okula her yıl 250 öğrenci alarak 1000 öğrenci kapasitesine ulaşmayı hedeflediklerini belirten Hasyüncü,   şöyle konuştu…"Geçen yıl 250, bu yıl da 300 olmak üzere 550 öğrenci sayısına ulaştık. Bu arada 6 atölyenin 3`ünü hizmete açtık. Çocukların hem teoriğinin hem de pratiğinin gelişmesi için bu atölyelere son teknoloji modern makineler aldık. Asansörü, yemekhanesi, atölyeleri, bilgisayar laboratuvarlarıyla bugünkü şartlara göre oldukça lüks bir okul. Böylesi imkanlara sahip bir okulun bir saniyesinin bile boş geçmesine gönlüm razı olmuyor. Bu durumu yönetim kurulumuzda görüştük ve okulu hafta sonları da çalışanlarımızın çocuklarına ders vererek değerlendirme kararı aldık."                                                                                                 

OSB Yönetimi olarak sanayicilerin enerji, alt ve üst yapı gibi her türlü sorunlarını çözmek için gayret ettiklerini, çalışanlara yönelik de çocuklarına dershane imkanı sağlayarak destek vermek istediklerini ifade eden Hasyüncü,    "Yaklaşık 60 bine yakın çalışanımız var. Öncelikle bunların kaçının üniversite sınavlarına hazırlanan çocukları var bunu tespit edeceğiz. Daha sonra bu çocuklara Osb içindeki meslek lisesinde dershane imkanı sunacağız, çalışanlarımızın çocukları herhangi bir ücret ödemeden özel ders alacak. İşçilerimizin büyük çoğunluğu dar gelirli aileler ve üniversite sınavlarına hazırlanan çocukları var. Bunların da okumaya ve iyi eğitim almaya hakkı var. İşçilerimizin maddi imkansızlıklar nedeniyle dershaneye gönderemedikleri çocuklarına da böyle bir destekte bulunacağız. Türkiye`de de ilk defa bir Osb, çalışanlarına yönelik böyle bir hizmet vermiş olacak. Dersler eğitim-öğretimin olmadığı cumartesi ve pazar günleri Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilecek öğretmenler tarafından verilecek. Öğretmenlerin ders ücretleri Osb tarafından karşılanacak. Umarım çalışmamız diğer illerdeki Osb`lere de örnek olur."diye konuştu

İlerleyen dönemlerde talep olması, zaman ve mekanın da müsait olması durumunda Anadolu liselerine hazırlık sınavı için de böyle bir kurs açabileceklerini belirten Hasyüncü, Kayseri Osb`deki arsaların alt yapı problemi olmaması nedeniyle her geçen gün değer kazandığını, bölgenin çalışanlar tarafından da tercih edilebilirliğini artıracak projeler üretmek istediklerini vurguladı.



7/24 kütüphane uygulaması gençlerden tam not aldı

27 bin 570 öğrenciye "kırtasiye" desteği sağladı

'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye