İŞKADINLARI

İŞKADINLARI

MİKROKREDİ İÇİN ŞARKI SÖYLEYECEK

Kısa adı KİGDER olan Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği üyesi iş kadınları ?Mikrokredi´ ye destek vermek için kolları sıvadı? Tertiplenen konserde şarkı söyleyecek olan işkadınları elde edilecek geliri kendi işlerini yapmak isteyen kadınlara olanak sağlayan ?Mikrofinans´ yapılanmasına bağışlayacaklar?

Daha önce de, ´Haydi Kayseri Eller Cebe -1´ kampanyasıyla kadınlara sağlanan ?Mikrokredi´ye parasal destek sunan ilimiz işkadınları, bu kez ´Haydi Kayseri Eller Cebe -2´ kampanyası ile konser verecek. İş adamlarının da sahne alacağı konsere kadar toplanan bağışlar, ilimizde faaliyet gösteren ?Mikrokredi´ yapılanmasından yararlanacak kadınlara kendi işlerini kurup, ayaklarının üzerinde durabilme yolunda destek sağlayacak?

Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği - KİGDER Başkanı Sema Karaoğlu söz konusu etkinlikle ilgili olarak kamuoyunu bilgilendirmek maksadı ile tertiplenen basın açıklamasında yaptığı değerlendirmede kendi işini yapmak isteyen kadınlara balık tutmayı öğreten mikrokredi çalışmasını önemsediklerini, ´Haydi Kayseri Eller Cebe´ kampanyasını gelenekselleştirerek, bu yıl ikincisini düzenlediklerini belirtip, ilimizde bugün itibarı ile bin 540 kadının mikrokredi desteğinden yararlandığını hatırlatarak şunları kaydetti? "2014 yılında TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Yönetimimiz döneminde Türkiye Grameen Mikrofinans Programı ile tanıştık. Bulunduğumuz çevrede ve toplumda farkındalığı nasıl arttırabiliriz diye düşünürken, sanatı da aracı ederek daha fazla kişiye ulaşabileceğimize ve konuyu duyurabileceğimize inandık. O güne kadar Kayseri´de, yalnızca, bir işadamımızın bağışladığı 100 binTL değerindeki fon ile destek veriliyordu. Bu fona 2014 yılında yaklaşık 71 bin TL destek topladık. ´Haydi Kayseri Eller Cebe´ sloganıyla çıktığımız bu yolda bu paranın 10 bin TL´sinin de faciada eşlerini ve yakınlarını kaybeden Soma´lı kadınlara gönderilmesini sağladık. Şimdi de ´Haydi Kayseri Eller Cebe II´ kampanyası ile iş adamları ve iş kadınlarından oluşan koromuz yine işbaşında. Kayseri´de başta Sayın valimiz ve eşleri hanımefendi olmak üzere, Belediye başkanlarımızı, kanaat önderlerimize gittik, KTO ve KSO´ mızı ziyaret edip üyelerine duyurmaları için dilekçe verdik, tek tek iş adamlarımızı gezdik anlattık. Günümüz şartlarında destek verebilenler ellerinden gelen desteği verdi. Ancak daha, çok anlatmamız gerek. 20 Nisan Cuma günü 70´li ve 80´li yılların nostaljik şarkılarını icra edeceğiz. Bağış kabullerimiz o güne kadar devam edecek.?

Karaoğlu sözlerinin sonunda 20 Nisan 2018, saat 19.30´da gerçekleştirilecek ücretsiz konsere tüm Kayserilileri davet ederek TISVA Mikrokredi Mrk. İktisadi İşletmesi´nin TR61 0001 0010 9849 74702851 29 IBAN numarasına bağışta bulunulabileceğini sözlerine ekledi.



"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları

ilk 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yer alan 17 Kayseri firmasını tebrik etti

Başkan Büyükkılıç: "Artık ihtisas fuarları ile Kayseri'miz gündemde"