İŞKUR´DAN

İŞKUR´DAN

KADIN BOYACI USTALARINA EĞİTİM?

Bir Boya şirketinin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye İş Kurumu işbirliğiyle, Türkiye´deki kadın iş gücünün ülkemiz gelişimindeki katkısını yükseltmek amacıyla yürüttüğü ?Filli Kadın Ustalar? projesi kapsamında illerde gerçekleşen eğitimler Kayseri iliyle devam ediyor. 31 Ekim? 4 Kasım tarihlerindeki eğitimde kadın boyacı ustası adayları A´dan Z´ye boya yapmanın inceliklerini öğreniyorlar?
Ülkemizde kadınların meslek edinmelerini ve iş gücüne katılmalarını desteklemek amacıyla İş Kur tarafından başlatılan Filli Kadın Ustalar projesinin 31 Ekim? 4 Kasım tarihleri arasında Kayseri´deki eğitim programına meslek sahibi olmak isteyen kadın ustalar katıldı. ?Kadın Ustalar´ projesiyle bu yıl yurt genelinde 300´den fazla kadın ustaya eğitim verilmesi planlanırken; Kayseri´deki eğitim merkezindeki eğitimlerde kadın boya ustası adayları, uzmanlar tarafından iş sağlığı ve güvenliği, boya özellikleri, boyama teknikleri ve malzeme eğitimi başlıkları altında teknik ve uygulamalı eğitime tabi tutularak a´dan z´ye boya uygulamasının inceliklerini öğreniyor.
Eğitimleri tamamlayan kadın ustalar, İnşaat Boyacılığı Mesleki Yeterlilik Sınavı´nda başarılı olmaları halinde alacakları Mesleki Yeterlilik Belgesi ile yaşam alanlarını renklendirmek üzere yeni mesleklerine başlayabilecek.
Öte yandan boya ustası olmak isteyen kadınların bu kurs için İŞKUR üzerinden başvuru yapabilecekleri vurgulanırken eğitimleri yerinde görüntüleyen haber ekibimize bilgi veren ve Eğitimci Atıf Ekici ?Kursiyerlerimize boya yapımının tüm inceliklerini öğreterek kadın isdihdamına katkı sağlamaya çalışıyoruz? ifadesini kullandı?
HABER : S.ERDOĞAN



27 bin 570 öğrenciye "kırtasiye" desteği sağladı

'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”