İSLAM ÜMMETİ İÇİN DUA EDİLDİ

İSLAM ÜMMETİ İÇİN DUA EDİLDİ

YAHYALI

Yahyalı Belediyesi, zulüm baskı altında bulunan Doğu Türkistan ve İslam Ümmeti için bir Kur´an ve ilahilerin okunduğu bir program düzenledi.
Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Ali Ramazan Dinç Hoca Efendi, davetliler ve halkın katıldığı program, teravih namazına müteakiben Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirildi?
Doğu Türkistan ve İslam Ümmeti için düzenledikleri program hakkında değerlendirmede bulunan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk Ramazan Ayı´nda zulüm ve baskı altında ümmet için üzüntülerini dile getirerek ? Doğu Türkistan ve İslam Ümmetine dua için, ziyafetlerin en güzel Kur´an ziyafeti için buradayız. Dua edeceğiz, dünyadaki Müslümanlara, ülkemizdeki Müslümanlara dua edeceğiz. Huzur dolu bir gelecek için dua edeceğiz. Cenab-ı Allah dirliğimizi ve huzurumuzu bozmasın. Bildiğiniz gibi Ramazan kardeşlik ve paylaşma ayı. İlki rahmet, ortası mağfiret, sonu ise cehennem azad olan bir aydayız. Cenab-ı Allah bu ayın feyzi ile feyzlenip, kurtuluşa erenlerden olmayı canı gönülden arzu ediyorum. Yaklaşan Kadir Gecemizi ve ramazan bayramımızı şimdiden tebrik ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun, huzurlu bayramlar olsun.? diye konuştu? İç Anadolu Bölge Birincisi Hafız Fatih Demir´in Kur´an tilaveti ile başlayan gecede, Grup Kervan söylediği ilahilerle devam etti. Geceye özel davet edilen Halep Camii İmamı Muhammed Cemal´in Kur´an tilaveti dinleyenler tarafından beğeni aldı.
Gecede son olarak dua için sahneye çıkan Ali Ramazan Dinç Hoca Efendi, Doğu Türkistan ve diğer memleketlerde zulüm gören Müslümanların en kısa zamanda kurtuluşunu Cenabı Hak´dan dilediğini vurgulayarak şunları kaydetti? ?Buraya oturduğum andan itibaren gönlüme gelen bir isim oldu, o da Selahattin´i Eyyubi. Yüzü hiç gülmeyen bir kimseydi. Dediler ki; ?Efendim tebessüm Rasulüllahın sünnetidir, siz ise hiç gülmüyorsunuz.? Eyyubi cevap verdi : ? Ben hiçbir zaman, Rasulüllah (sav) ? in Miraç´ da Mübarek kademi şerifini koyduğu Hacer-i muallak taşı tutsak olduğu müddetçe, bu taş Yahudi´ nin esareti altında kaldığı müddetçe Selahattin´inin yüzü gülmez.? Acaba Selahattin´i Eyyubi burada olsa idi, bu günleri yaşasaydı, Suriye, Gazze, Irak, Arakan, Doğu Türkistan, Dağlık Karabağ, Çeçenistan, Keşmir, Bangladeş, Mali, Etiyopya, Sudan, Somali, Libya ve Yemende ki zulmü görseydi acaba da Selahattin´i Eyyubi ve emsali ne yapardı. Şu hizmet Yahyalı´ ya yakışan bir hizmet olmadı mı? Gerek belediye Reisimizi ve etrafını ve hazirunu, burada bulunmayan ama gönlü Doğu Türkistan´da, toplu bulunduğu mescitte, hepsinin mahvedildiği, yok edildiği, zulüm edildiği , kimselerin acısını taşıyan kardeşlerimiz için ne güzel bir gün oldu. Onları anış ve Yahyalı´mıza yakışan bir program oldu. Bundan dolayı Beyefendiye ve etrafına ve siz bütün kardeşlerimize teşekkür ediyoruz?
Konuşmanın ardından geceye katılanlarla birlikte İslam Ümmeti için dua edildi



1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı