İŞLENEN SUÇLARIN YARISI 25 YAŞIN ALTINDA

İŞLENEN SUÇLARIN YARISI 25 YAŞIN ALTINDA

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve Toplum Destekli Şube Müdürlükleri tarafından ‘Erciyes’in Kır Çiçekleri’ projesi hazırlandı. Düzenlenen programda konuşan Vali Orhan Düzgün, “Günümüzdeki suçlu profiline baktığımızda maalesef

Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonunda düzenlenen programa Vali Orhan Düzgün, Garnizon Komutan Ali Demiral, Vali Yardımcıları Erdoğan Aygenç, Mehmet Emin Avcı, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, İl Emniyet Müdür Yardımcıları ve öğrenciler katıldı. Düzenlenen programda konuşan Vali Orhan Düzgün, “Sizlerle değişik vesilelerle bir arada bulunduk. Bunlardan birisi de ‘İpeksi dokunuşla sokaktan madalyaya uzanan eller’ projesiydi. Bu projeyle de spor yapma imkanı bulmayan, salonlarda çalışma imkanı bulmayan pek çok arkadaşınızı judo, tekvando gibi Uzakdoğu sporları konusunda eğitimlerden geçirdik ve çok başarılı sporcular olduklarını yaptıkları gösteriler ile izledik. İlimizi, ülkemizi uluslararası arenada temsil edecek olan çok başarılı sporcular yetişecek ve sizler bizim gurur verici kaynaklarımız olacaksınız” diye konuştu.
Düzgün ayrıca, “Tabi gençlerimizin yetişme çağında onların kimliklerinin, kişiliklerinin oluştuğu bu çağlarda onlara sahip çıkmak, onlarla birlikte olmak gerek emniyet teşkilatımız olsun gerekse diğer kamu görevlilerimiz olsun Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğümüz, okullardaki teşkilatlarımız ve diğer kamu kurumlarımızla işbirliği içerisinde olmak, sizlerin onları tanıması son derece önemli. Çünkü insanların çok olduğu yerde tabi ister istemez bir takım suçlar, bir takım sıkıntılı durumlarda söz konusu oluyor. Günümüzdeki suçlu profiline baktığımızda maalesef ülkemizde işlenen suçların yarısına yakınının 25 yaşın altındaki gençler tarafından işlendiğini görüyoruz. İleri ki yaşlarda da yine suçluların profiline baktığımızda bunlarında 25 yaşından önce bir suça karışmış olduklarını görüyoruz. Bu nedenle gençlik çağındaki sizlerin ev sizin arkadaşlarınızın suçlardan uzak olması bunların sporla, sanatla vakit geçirmeleri kendi kişiliklerini ve kimliklerini, yeteneklerini ortaya koyabilmeleri bakımından bu programlar çok önemli” şeklinde konuştu.
İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular ise, “Toplum yaşamının her alanında çok yönlü değişimler yaşanmaktadır. Yaşanan bu değişim polisin ilgi alanı olan suç ve suçlu türlerinde de görülmektedir. Değişen suç unsurlarında ve suçla mücadelede personel eğitiminin yanında vatandaş merkezli, polis-halk ilişkileri en üst seviyede kullanılarak suç ve suçlularla mücadele sürdürülmektedir” ifadelerini kullandı.
‘Kayseri Emniyet Müdürlüğü olarak Terörle Mücadele ve Toplum Destekli Şube Müdürlüklerimiz bünyesinde sürdürülen bu projede birçok kurs verilmiş ve etkinlikler düzenlenmiştir’ diyen Kulular, “Bu kapsamda 3 ay eğitim süreli 20 kişilik kız öğrenci grubuna yüzme kursu verilerek eğitim tamamlanmıştır. 5 ay eğitim süreli 10 öğrenci grubuna müzik kursu verilerek eğitim tamamlanmıştır. 5 ay eğitim süreli 40 öğrenci grubuna halk oyunları eğitimi verilerek tamamlanmıştır. 10 hafta eğitim süreli 10 öğrenci grubuna resim kursu verilerek eğitim tamamlanmıştır. 48 saat eğitim süreli 20 öğrenci grubuna yaratıcı drama ve tiyatro eğitimi verilerek tamamlanmıştır. İl dışı gezisi olarak İstanbul, Çanakkale, Konya ve Bursa illerine 3 dönem halinde toplam 120 çocuk götürülmüş, gezide tarihi turistik yerler gezdirilmiştir. İl merkezinden 900 çocuğa vizyondaki filmler izlettirilmiştir. 12 dış ilçeden toplam 518 çocuğa Kayseri il merkezi gezi programı düzenlenmiştir. 160 çocuğa 16 takımdan oluşan futbol turnuvası düzenlenmiştir. 80 aileye yönelik olarak fahri velilik kapsamında aileler ziyaret edilmiştir. 200 çocuğa sosyal amaçlı Anadolu Harikalar Diyarı ve Emniyet Müdürlüğü gezdirilerek hediyeler verilmiştir. Katılımcı çocuklara sportif etkinliklere uygun spor kıyafeti ve malzeme alınarak dağıtım yapılmıştır. ÇOGEP ile yapılan faaliyetler kapsamında dergi, broşür ve afiş basımı yapılmıştır” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından, öğrenciler tarafından `Deli Bayramı,` konulu tiyatro gösteri yapıldı.



“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı