İSMAİL YALÇIN BİR KEZ DAHA HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

İSMAİL YALÇIN BİR KEZ DAHA HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

CEZASI MÜEBBET’TEN 14 YIL 3 AY’A İNDİ

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında sözde Yurtta Sulh Konseyince hazırlanan listede adı "Kayseri sıkıyönetim komutanı" olarak geçen eski Kayseri Garnizon Komutanı tümgeneral İsmail Yalçın'a, Yargıtayın bozma kararının ardından yeniden yargılandığı davada 14 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasında tutuklu sanık Yalçın ve avukatı hazır bulundu. Duruşmayı müşteki Cumhurbaşkanlığı avukatı da takip etti. Savcı, önceki mütalaasını yineleyerek, sanık Yalçın'ın "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" suçundan cezalandırılmasını ve hükümle birlikte tutukluluğunun devamını istedi.

Yalçın, 15 Temmuz öncesi izne ayrıldığını, bu tarihte İstanbul'da bir düğüne katıldığını, düğünde birçok komutanın da bulunduğunu söyledi. Darbe teşebbüsünün ardından burada toplantı yaptıkları esnada, darbe teşebbüsünde bulunan askerlerce derdest edildiklerini ileri süren Yalçın, daha sonra kendisinin de aralarında bulunduğu bir grubun Fenerbahçe Orduevi'ne götürülerek, burada bir müddet tutulduklarını iddia etti.

Kayseri Valiliğinden mahkemeye ulaşan, "darbe teşebbüsü gecesi Kayseri Valiliğinde kriz masasının oluşturulduğu ve bunun başında yer alan Kayseri Valisi Süleyman Kamçı'nın yaklaşık 10 defa aramasına rağmen, kendisinin telefona cevap vermediği" iddiasına ilişkin Yalçın, o gece darbe teşebbüsünde bulunan askerlerce alıkonulduğunu, başlarında eli silahlı asker bulunduğu ve el konulduğu için telefona cevap veremediğini öne sürdü.

"Yurtta Sulh Konseyi" tarafından oluşturulan atama listesinde kendisinin "Kayseri sıkıyönetim komutanı, vali ve belediye başkanı" olarak görevlendirilmesinden haberdar olmadığını savunan Yalçın, bu listeden Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığına ifade verdiği esnada haberdar olduğunu iddia etti.

O gece 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı'ndan kalkan 8 kargo uçağından 16 Temmuz sabahı dönemin Kayseri Valisi ile yaptığı telefonda haberdar olduğunu savunan sanık Yalçın, "Suçlamaları kabul etmiyorum. Örgütle hiçbir irtibatım ve iltisakım yoktur. Vatan hainliği ve üyelik istinadlarını üzerime çivi ile çaksanız yine de yapıştıramazsınız. Türk Silahlı Kuvvetleri üniformasını 37 yıl şerefe taşıdım. Vatanıma, milletime, devletime etmiş olduğum askerlik yeminine hep sadık kaldım. 50 aydır suçsuz yere tutukluyum. Tahliyemi ve beraatimi istiyorum." diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanık Yalçın'a "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 14 yıl 3 ay hapis cezası vererek tutukluluğunun devamına hükmetti.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Kayseri’de trafik denetimi: 18 bin 898 araç denetlendi

Kayseri’de uyuşturucu operasyonları: 13 tutuklama

Süper Lig'in ilk kadın başkanına "maymun dönmesi" diye hakaret eden sanığa hapis cezası

Kayseri’de polis 10 milyon yıllık fosil ele geçirdi

Aranması olan şahıs uygulama yapan polise bıçak çekip kaçtı

Sahte polis kimliği kullanan şahıs yakayı ele verdi

102 adet kaçak elektronik sigara ele geçirildi

Kayseri’de ilginç kaza: Üzerindeki yük kamyoneti devirdi

Kamelya yakarak kaçan 2 şüpheli yakalandı

Sarız’da 1 kişinin öldüğü olayda sanıkların yargılanmasına devam edildi

Uyuşturucu satmadığını iddia eden sanığa 12 yıl 6 ay hapis cezası

Hastaneye gitmek için bindiği otomobilde öldü

Kayseri'de kaçakçılara göz açtırılmıyor

Kayseri'de terör şüphelisi 9 kişi yakalandı

Kayseri'de 1 haftada 19 uyuşturucu taciri yakalandı

20 hırsızlık olayı aydınlatıldı, aranan 111 kişi yakalandı