İSTASYON PROJESİ...

İSTASYON PROJESİ...

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nün hazırlayıp yürüttüğü 'İstasyon Projesi' ve 'Hastane Projesi'nin sonuçlarına göre 2012 yılındaki kazaların yüzde 35'i kavşaklarda geçiş önceliğine uymamaktan kaynaklan

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nün yürüttüğü projelerin sonuçları değerlendirildi. Yapılan değerlendirmeye göre, 2012 yılı Kayseri trafik istatistiklerine göre, toplam 111 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetti. Aynı yıl toplam 2 bin 923 trafik kazasında 4 bin 390 kişi yaralanırken, bu kazaların yüzde 35'i kavşaklarda geçiş önceliğine uymamak kusurundan kaynaklandığı ve en çok kazaların gerçekleştiği yerin ise Cumhuriyet Meydanı olduğu tespit edildi.
Proje sonuçlarıyla ilgili yapılan açıklamada, ''Kayseri'nin en çok trafik akımı olan bölgeyi içine alan, İstasyon Caddesi, Cumhuriyet Meydanı ve Sivas Caddesi bölümünde 26 Mart-21 Nisan 2013 tarihleri arasında Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nün 22 yaya trafik görevlisinin görev aldığı 'İstasyon Projesi' uygulanmıştır. Yaklaşık bir aylık süreçte uygulanan projenin sonuçları ve hedefine ulaşıp ulaşmadığı anlamında sonuçları incelendiğinde, araç sürücülerinin büyük oranda bu güzergâhta bahsi geçen ve ağırlıklı olarak üzerinde durulan trafik kural ihlallerinde ciddi oranda bir farkındalık oluştuğu gözlemlenmiştir. İstasyon Projesi kapsamında, 21 BİN 147 araç kontrol edilmiş; kırmızı ışığa uymayan 93 sürücüye, emniyet kemeri takmayan 272 sürücüye, araç sürerken cep telefonu kullanan 1.377 sürücüye, abartılı egzos ve cam filmi olan 648 sürücüye, standart dışı plaka takan 40 sürücüye, kask kullanmayan 32 motosiklet sürücüsüne, hatalı park eden 56 sürücüye, sürücü belgesiz veya yetersiz sürücü belgesi ile araç kullanan 47 sürücüye, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun diğer maddelerine uymayan 656 sürücüye olmak üzere toplamda 3 bin 221 araç sürücüsüne 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun ilgili maddelerine istinaden işlem yapılmıştır'' denildi.
Açıklamada, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nün yürüttüğü bir diğer proje olan 'Hastane Projesi' uygulaması hakkında da bilgilere yer verildi. Uygulama projelerinin ikinci aşaması olarak; kısmen uygulaması devam etmekle birlikte “İstasyon Projesinin” devamı olarak, ''Hastane Projesi''nin, 23 Nisan 2013 Salı günü itibariyle uygulamaya geçtiği ifade edilerek, ''Aynı şekilde bu çalışmada da; aşağıda belirtilen güzergâhlar ve (7) ana trafik kural ihlali başta olmak üzere ''Sıfır Trafik Kuralı İhlali' politikasının gerçekleşmesine yönelik personel görevlendirmesi yapılmıştır'' ifadelerine yer verildi.
Açıklamada, şunlar kaydedildi:
''Proje Uygulama Amir Yardımcısı 'Başpolis' rütbesinde görevli takibinde; Kocasinan Bulvarı - Hastane Kavşağı, Hastane Caddesi - Salih Avgun Paşa Kavşağı, Hastane Caddesi Eski İtfaiye Kavşağı, Düvenönü Kavşağı ve Amele Pazarı Kavşağında (Güneş Hastanesi önü) yaya Trafik görevlilerimiz görevli olacaktır. Bu görevlilerimiz görev bölgelerinde tespit ettikleri ihlalleri kendileri veya bir sonraki kavşak görevlisine bildirerek aldırmak suretiyle gerekli işlemleri yapacaklardır. Trafik yoğunluğu ve güvenliği nedeniyle aracın durdurulamaması durumunda tescil plakasına gerekli idari işlem yapılacaktır. Aynı güzergâhta bir ekip otosu ve iki motosikletli ekibimiz seyir halinde bulunacak, hatalı parklar başta olmak üzere diğer kural ihlalleri ile ilgili işlemler yapacaktır. Böylelikle, proje sayesinde belirtilen koridorda sürücüler üzerinde, en çok ihlal edilebilen trafik kurallarına azami riayet sağlanacak, sair güzergâhlarda da doğru seyir alışkanlığını arttırıcı rolü olacaktır.''
Trafik güvenliğini artırmak, bu bilinci küçük yaşlarda çocuklara yerleştirmek amacıyla Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile 2012-2013 Eğitim Öğretim sezonunda Trafik Güvenliği ile ilgili eğitim seminerlerinin planlı olarak verildiği de ifade edilen açıklamada, ''Trafik kuralları ile ilgili olarak 2013 yılı içerisinde 13.564 öğrenciye eğitim verilmiştir. Ayrıca Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünün hazırlamış olduğu 'Bilinçli Nesiller Güvenli Yarınlar' projesi kapsamında, Melikgazi Trafik Eğitim merkezinde 749 öğrenciye 20 saat süreyle eğitim verilmiştir. Servis sürücülerinin Trafik kurallarına daha fazla özen göstermesi, indirme - bindirme kuralları gibi trafik güvenliği ile ilgili 36 servis şirketine gidilerek toplamda 1.085 servis sürücüsüne, Kayseri Kültür Merkezi Konferans Salonunda, Trafik Güvenliği ile ilgili dikkat etmesi gereken hususlarla ilgili 312 toplu taşıma araç sürücüsü başta olmak üzere çeşitli meslek gruplarında çalışan 1.562 araç sürücüsüne eğitimler verilmiştir'' denildi.
"Trafikte Duyarlıyım" projesi kapsamında Kayseri il protokolündeki yol kullanıcılarına, Trafik Gönüllüsü olan İlk ve Orta okullardaki öğrencilerinin, "Emniyet kemerinizi takmadan araç kullanmayacağınıza, kırmızı ışıkta durup, yeşil ışıkta geçeceğinize, yaya geçitlerini kullanacağınıza, aşırı hızlı araç kullanmayacağınıza, kavşaklarda daha dikkatli araç kullanacağınıza, trafikte başkalarının haklarına uyacağınıza, uykulu halde araç kullanmayacağınıza söz veriyor musunuz?" şeklindeki sorularına "Evet, söz veriyorum" şeklinde cevap alınarak kamu spot filmleri hazırlandığı da bildirildi.


1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı