İŞTE SON ANKET

İŞTE SON ANKET

GENAR VE ANDY-AR KAYSERİ´DE 5 BİN 927 KİŞİYLE ANKET YAPTI ...

Türkiye´nin tanınmış araştırma şirketlerinden GENAR ve andy-ar Mart´ın son haftasında Kayseri genelinde ayrı ayrı yaklaşık 3´er bin kişi ile anket yaptı. GENAR´a göre ?Evet´ %66.9, Hayır ise % 26.5. Kararsız ve cevap yok diyenlerin oranı ise % 6.5. Kararsız oyların eşit dağıtımı halinde GENAR Evet oylarının % 71.6, Hayır oylarının ise % 28.4 çıkacağını öngörüyor.
Bir başka anket şirketi olan andy-ar´a göre de % 67.5 Evet, % 23.3 Hayır, % 9.2 ise kararsız ve cevap yok diyenler var. Kararsız ve cevap yok diyenlerin orantılı olarak dağıtımı halinde Evet oyları % 74.3´e, Hayır oyları ise % 25.6´ya çıkıyor. andy-ar kararsızların % 60´ının Hayır´a, % 40´ının ise Evet´e daha yakın olduğunu belirterek, böyle bir hesap halinde Evet´in % 71.21, Hayır´ın ise % 28.78 çıktığını ifade ediyor.
Türkiye´nin köklü araştırma şirketlerinden GENAR ve andy-ar mart sonunda Kayseri genelinde iki ayrı anket çalışması yaptı. GENAR Melikgazi, Kocasinan, Talas, Develi, Yahyalı, Bünyan, Pınarbaşı ve Tomarza´da nüfus orana göre yaklaşık 3 bin kişiye yönelik bir çalışma yaptı. Aynı dönemde andy-ar ise şehir merkezide dahil 16 ilçede benzeri bir anket çalışması gerçekleştirdi.
18 yaş ile 55 artı yaş arasında 5 grup oluşturularak yapılan çalışmada öğrenim durumu da dikkate alındı. Ankete katılan yaklaşık 6 bin kişinin % 54´ü kadın,% 46´sı ise erkek. Ankette ekonominin genel durumu,deneklerin psikolojilerine yönelik sorulara da cevap arandı.
GENAR´ın anketinde kararsızlar dağıtılmadan % 66.9 Evet oyu çıkarken, Hayır ise % 26.6´da kaldı. % 6.5 oranında çıkan kararsız ve cevap yok oylarının orantısal olarak dağıtımı sonrasında ise, evet oylarının % 71.6, Hayır oylarının ise % 28.4 olduğu ifade edildi.
andy-ar tarafından il genelinde yapılan çalışmada ise kararsız ve cevap yok diyenler dağıtılmadan Evet oyu % 67.5, Hayır oyu ise % 23.3 çıktı. Kararsız ve cevap yok diyenlerin oranı ise % 9.2 olarak görüldü. Kararsızların orantısal dağıtımı halinde Evet oyları % 74.3´e ulaşırken, Hayır oyları ise 25.6´ya ulaştı. andy-ar uzmanları, kararsız ve cevap yok diyenlere yönelik detay soruları da sormuş. Buna göre bu grubun % 60´ının Hayır´a daha yakın olduğu ifade ediliyor. Kararsızların % 60´ının hayır, % 40´ının ise Evet´e yansıtılması halinde ise il genelinde Evet oyları % 71.21, Hayır oyları ise % 28.78 olarak ortaya konuluyor.

Haber: Reyhan Öztemir



Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor

Çocuk Başkan, Çanakkale gezisi talimatı verdi

Başkan Yalçın'a 23 Nisan ziyareti

Kayserililer, Gök Gözlem Evi ile uzayın derinliklerine yolculuk yaptı

Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği yoğun ilgi görüyor

Kayseri OSB’de Teknik Kampüsün Temelleri 2025’te Atılacak

Yeşil projesi ile hava kirliliğinin azaltılması için önemli bir adım atıldı

23 Nisan mesajında çocuklara özel projeleri sıraladı

Drift atan sürücüye 38 bin TL ceza

Her ay 225 çölyaklıya gıda paketi

Özhaseki'den Büyükkılıç'a "hayırlı olsun" ziyareti