İSTEDİĞİ İLACI YAZMADIĞI İÇİN DOKTORU ÖLDÜRMEK İSTEMİŞ

İSTEDİĞİ İLACI YAZMADIĞI İÇİN DOKTORU ÖLDÜRMEK İSTEMİŞ

Develi İlçesi’nde önceki gün yaşanan silahlı saldırının sebebi ortaya çıktı. Suç dosyası oldukça kabarık olan saldırgan bağımlılık yapma riski olduğu için istediği ilacı yazmayan doktoru öldürmek istemiş.

Develi İlçesi Camicedit Mahallesi Tren Caddesi üzerinde önceki gün akşam saatlerinde yaşanan olayda İlçe Devlet Hastanesi'nde görevli doktor Nöroloji Uzmanı Doktor Erdal K., iş çıkışı İlçeye Adana’dan geldiği tesbit edilen 37 yaşındaki M.G.'nin silahlı saldırısına uğradı. Yaralı olmasına rağmen çevredeki ilçe sakinlerinin de yardımı ile saldırganı etkisiz hale getiren Doktor Erdal K. Develi Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı ve daha sonra Şehir Hastanesine sevk edilerek tedavisine orada devam ediliyor. Sağlık durumunun iyi olan Uzman doktor Erdal K. saldırı anına dair şu bilgileri verdi. "Develi Devlet Hastanesi'nde dün saat 16.00 civarında çıktım evime doğru yürüyerek gidiyordum. Ben yolun sağından giderken sol arka çaprazdan birisi bana bağırdı. Yönümü döndüğümde belinden silahı çekip direk ateş etti. O sırada refleks olarak eğildim. Eğilmesem kafama saplanacaktı. Üzerine doğru koşmaya başladım, koşarken ikinci defa ateş etti. İkinci defa ateş edince bacağıma saplandı. Üçüncü kez ateş etmesine fırsat vermeden çöktüm, silahını aldım, yere yatırıp etkisiz hale getirdim ve polise teslim ettim. Uyuşturucu bağımlısı birisi. Daha önce 8 defa olay işlemiş. Daha önce bana ilaç yazdırmak için geldi ama bende kaydı yok. Direk 'kayıtsız olarak gelip bağımlılık yapan ilaçları yazdırabilir miyim' diye soruyorlar. Biz onlara tabi ki yazmıyoruz. Yazmayınca da bazıları gerçekten anlayışlı oluyorlar, bazıları da böyle psikopat oluyorlar. Öyle olunca da müdahale ettim, kendimi savundum ve polise de teslim ettim. Sağlık çalışanlarına yapılan şiddet gerçekten çok üzücü. Yasaların yeterli olduğunu düşünmüyorum. Sağlık çalışanlarını korumakta yetersiz kalıyor, boşluklar var. Bunların doldurulması gerekir. Dün ben ölebilirdim. Benden sonra başka hekim arkadaşlarımız ölebilir. Bu inşallah son olsun diyoruz ama olmayacak. Ben nöroloji hekimiyim, mesleğime aşık birisiyim. Mesleğimi asla değiştirmeyeceğim."

Olay yerine gelen polis ekiplerince kıskıvrak yakalanarak hakkında işlem başlatılan ve ilçeye Adana’dan geldiği tesbit edilen saldıran M.G.’nin emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından hakim karşısına çıkartılmak üzere adliyeye sevk edileceği öğrenildi. Suç dosyasının oldukça kabarık olduğu belirtilen ve madde bağımlısı olduğu tesbit edilen saldırganın ilk ifadesinde doktora kendisine küfür ettiği için yaladığı yönünde ifade verdiği de gelen bilgiler arasında yer aldı.

Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından olayı kınayıp, doktora geçmiş olsun dileklerini iletirken; Vali Şehmus Günaydın ve İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Ali Ramazan Benli’de Develi ilçesine giderek yaralı doktoru ziyaret edip, durumu hakkında bilgi aldılar.


Haber Kaynak : İHA

Tır devrildi, içecekler yola savruldu

Zehirlenen öğrencilerle ilgilenmek yerine, basın mensuplarına saldırdılar

Uyuşturucu operasyonları: 21 tutuklama

Terör soruşturmalarında 16 kişiye işlem yapıldı

Polis kaçakçılara göz açtırmıyor

Kazada yaralanan genç kız hayatını kaybetti

Otobüsle uyuşturucu sokmaya çalışanlar yakalandı

Operasyonda lav silahı ele geçirildi

İstemeye gittiği kızın abisini vurdu

Araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı

Kaçak silah ticareti yapan şahıs kaçamadı

Firari emniyet müdürü gizli geçitten kaçarken yakalandı

5 DEAŞ’lı yakalandı

Çalıntı otomobilden uyuşturucu ele geçirildi

Yabancı uyruklu şahsı bıçaklayarak öldürdü

işçi servisi tarlaya girdi: 1 ölü, 5 yaralı