İSTİFADA SON GÜN

İSTİFADA SON GÜN

BÜROKRATLAR İSTİFA EDİYOR

MHP ve İYİ Parti İl Başkanları adaylık için istifa etti. AK Parti ve SP İl Başkanı ise Ankara´dan ?yeşil ışık´ bekliyor. CHP´de de Kocasinan İlçe Başkanı istifa ediyor.

24 Haziran seçimlerinde milletvekili aday adayı olmak isteyen ve istifa zorunluluğu bulunan isimler bugün saat 17´ye kadar işlerinden ayrılacaklar. MHP ve İYİ Parti İl Başkanları istifa kararlarını açıklarken AK Parti İl Başkanı görüşmeler yapmak üzere Ankara´ya gitti. SP İl Başkanı da Ankara´dan haber bekliyor. CHP Kocasinan İlçe Başkanı da bugün koltuğunu bırakacak.

ERSOY´UN YERİNE TOK GELİYOR

MHP İl Başkanı Baki Ersoy Genel Başkan Devlet Bahçeli ile yaptığı görüşmeden sonra milletvekili aday adaylığı için istifa kararı aldı. Ersoy´dan boşalan koltuğa ise yardımcısı Serkan Tok´un atanacağı öğrenildi. İYİ Parti İl Başkanı Hüseyin Tekin de adaylık için bugün istifa ediyor. Ankara´dan istifa için haber bekleyen AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş ile görüşmek üzere Başkent´e gitti. SP İl Başkanı Mahmut Arıkan da haber bekleyen siyasilerden.

Bu arada geçtiğimiz yerel seçimlerde MHP´nin büyükşehir belediye başkan adayı olan Bolu Vali Yardımcısı Mustafa Özsoy bu kez AK Parti´den aday adayı olmak için görevinden ayrıldı. Başarılı çalışmaları ile takdir toplayan Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık´ın da Aksaray´dan AK Parti adayı olmak için bugün istifası bekleniyor. Öte yandan merkezde Melikgazi ve Kocasinan belediye Meclisi´nden bazı isimler de AK Parti ve MHP´den adaylık için bugün istifa edecek.

24 Haziran´da yapılacak milletvekili genel seçiminde aday olmak isteyen isimler bir bir ortaya çıkıyor. Seçmen Cumhur İttifakının dışındaki muhalefetin cumhurbaşkanı adayının kim olacağı sorusuna cevap ararken, çok sayıda isim de milletvekili aday adaylığı için yollara düştü.

YSK kararına göre kamu çalışanları ve adaylık için istifa zorunluluğu bulunan diğer çalışanlar bugün saat 17´ye kadar görevlerinden ayrılmak zorundalar.

Kamuoyu, istifa zorunluluğu bulunan isimler arasında daha çok da il başkanlarının durumunu merak ediyordu. İlk istifa haberi MHP´den geldi. MHP İl Başkanı Baki Ersoy, görüştüğü Genel Başkanı Devlet Bahçeli´nin talimatı üzerine istifa kararını açıklayarak, ?Milletimin, partimin emrindeyim´ mesajı verdi. Ersoy´dan boşalan il başkanlığına ise yarından itibaren yardımcısı Serkan Tok´un getirilmesi bekleniyor.

Bu arada MHP cenahından aday olmak için Ülkü Ocakları Başkanı Volkan Çolak´ın da görevinden ayrıldığı öğrenildi.

MHP´de aday adaylarının başvuruları bugün başlayacak ve 3 Mayıs saat 17´de sona gerecek. MHP´li bazı belediye meclis üyelerinin de aday adaylığı için teşkilat ve genel merkez yönetimi ile görüşmeler yaptığı öğrenildi.

AK Parti´de İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden´in istifa etmesi ve seçilecek bir sıradan aday olması beklenirken, bu yöndeki arzusunu Genel Merkez yönetimine ve Bakan Özhaseki´ye ileten Özden görüşmeler yapmak üzere akşam saatlerinde Ankara´ya gitti. Parti tabanı Özden´in istifasının ve aday gösterilmesinin doğru olacağını belirtirken kesin açıklamanın ise bugün yapılması bekleniyor. Özden´in istifası halinde il başkanlığına Siyasi İşler Başkan Yardımcısı Fatih Hasyüncü vekalet edecek.

AK Parti MYK aday adaylığı başvurusunu 24 Nisan itibariyle başlattı. AK Parti´de başvurular 29 Nisan saat 17´de sona erecek. AK Parti´den de bazı belediye meclis üyelerinin istifa kararlarını bugün açıklaması bekleniyor.

 Öte yandan geçtiğimiz yerel seçimlerde MHP´nin Kayseri´den büyükşehir belediye başkan adayı olan Bolu Vali Yardımcısı Mustafa Özsoy da AK Parti Kayseri listesinden aday olmak için görevinden ayrıldı. Bu arada uzun süredir Melikgazi Kaymakamı olarak şehrimizde başarılı çalışmalara imza atan Erkaya Yırık´ın da AK Parti Aksaray adaylığı için bugün görevinden istifası bekleniyor.

Bu arada seçimlere Saadet Partisi ve DP ile ittifak halinde girmesi beklenen İYİ Parti İl Başkanı Hüseyin Tekin de bugün istifa edecek. Tekin´in yerine il başkanlığına yönetim içinden bir ismin atanması bekleniyor.

CHP il Başkanı Ümit Özer ise görevini sürdürüyor. Ancak bu partide Kocasinan İlçe Başkanı Mazhar Oğuz Özsoy´un bugün istifa edeceği öğrenildi. Melikgazi İlçe Başkanı İbrahim Kaan da adaylık konusunu görüşmek üzere Ankara´ya gitti. CHP´de aday adaylarının başvurusu 30 Nisan´da başlayıp 7 Mayıs´ta son bulacak.

Saadet Partisi İl Başkanı Mahmut Arıkan´ın da adaylık için Ankara´dan talimat beklediği belirtiliyor. Arıkan´ın istifaya daha yakın olduğu söyleniyor.



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı