İSTİKLAL MARŞI´NIN KABULÜ VE

İSTİKLAL MARŞI´NIN KABULÜ VE

MEHMET AKİF ERSOY´U ANMA GÜNÜ

İstiklal Marşı´nın kabulünün 97. Yıldönümü dolayısıyla Hacılar Gürdoğanlar Ortaokulu tarafından kutlama programı düzenlendi.

Hacılar Ahmet Cihan Kilci Kültür Merkezi konferans salonunda düzenlenen programa, Hacılar Kaymakamı Haluk Sezen, Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, İlçe Jandarma Komutanı Muhittin Doğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yunus Özsarı, daire müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.  

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdür Yardımcısı Mesut Türkmen ?Bu coşkulu marşımızı dilden dile gönülden gönüle nesilden nesile bir bayrak gibi bir miras gibi taşımak bizlerin görevidir. Bu görevi yerine getirirken sadece istiklal marşımızın sözlerini değil içinde barındırdığı bağımsızlık ruhunu, hürriyet ruhunu da Türk milletinin gelecek evlatlarına aktarmalıyız." dedi.

Daha sonra konuşan Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici ise, Milli mücadelenin ve milli iradenin hiçbir kuvvete teslim olmayacak kadar güçlü ve kararlı olduğunun sesi olan İstiklal Marşı´ndaki ruh ve enerjiyle bugün Türk Milletinin her gün seferberliğe çağrılacak, her vakit bir istiklal harbi verecek kadar heyecanını muhafaza ettiğini söyledi. Başkan Ekici konuşmasını şöyle sürdürdü;

" Bunun en son örneğini, Çanakkale Savaşında ve 15 Temmuz günü gösterdik. Bunun en son örneğini,  bugün Afrin´de gösteriyoruz.

Türk Silahlı Kuvvetlerimizin PKK/PYD ve DEAŞ terör örgütlerine karşı milletimiz adına Afrin´de yürüttüğü bu haklı ve kararlı mücadeleyi sonuna kadar destekliyoruz. Ben buradan Şehit olan kahraman askerlerimize Allahtan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum. İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi´nde milli marş olarak kabulünün 97. yılı nedeniyle milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy´u sonsuz rahmet, şükran ve minnetle anıyor, ?Rabbim bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın" diyor, saygılar sunuyorum. "

Daha sonra kürsüye gelen ve ?Mehmet Akif şöyle diyor, Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın. Bu bir duadır. Kendisini taziple yâd ediyorum. Allah rahmet eylesin diyorum.? diyerek sözlerine başlayan, Hacılar Kaymakamı Haluk Sezen programda yatığı konuşmada;

?Birinci dünya savaşında Türkiye´yi bölüp parçalamak isteyen, Sevr antlaşması ile bölüp parçalamak isteyen o güçler bugün de aynı emeller, aynı idealler peşinde koşmaktadır. O gün Atatürk çıkmıştır. Bugünde Cumhurbaşkanımız çıkmıştır. Bölge öncelikle Arap baharı hikâyesiyle Arap baharı devşirmesiyle bölge Yemen´den başlamış, Mısır´dan başlamış, Cezayir´den başlamış bölge bölünmeye doğru gitmiş en son Suriye´ye gelmiş sıra. Rahmetli Erbakan Hoca sıra Suriye´ye geldiğinde asıl hedef Türkiye demişti ya işte şimdi biz onu yaşıyoruz. Ama Sayın Cumhurbaşkanımız önderliğinde Cumhuriyetin ordusu Türk Silahlı Kuvvetleri buna fırsat vermeyeceğini de kanıtlamıştır. Biz İstiklal Marşımızı bugün Türkiye´nin her noktasında gönül rahatlığıyla özgürce söyleye biliyoruz. İnşallah Mayıs´a kadar Afrin´e Bayrağı dikeceğiz, İstiklal Marşını da orada söyleyeceğiz. Türk yıldırımdır, kasırgadır Dünyayı aydınlatan güneştir. İşte biz böyle bir milletiz. İnşallah Munbiç´de de İdlib´de de bunu bütün Dünyaya yedi düvele göstereceğiz.? dedi

Konuşmaların ardından program Hacılar İstiklal Marşını söylüyor isimli video gösteriminin ardından Gürdoğanlar Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı şiir, tiyatro ve oratoryo gösterileri ile devam etti.

Program, Gürdoğanlar Ortaokulunda düzenlenen İstiklal Marşını güzel okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerin, Kaymakam Haluk Sezen tarafından verilmesi ile son buldu.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"