İSTİNAF MAHKEMESİ BİNASI İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

İSTİNAF MAHKEMESİ BİNASI İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Adalet BAKANLIĞI TARAFINDAN KAYSERİ’DE KURULMASI KARARLAŞTIRILAN İSTİNAF MAHKEMESİ İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI.

Sümer Mahallesi’nde bulunan eski Veterinerlik Fakültesi’nin yıkımına başlandı. Kayseri’ye canlılık getirmesi düşünülen İstinaf Mahkemesi binası için Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Adalet Bakanlığı arasında protokol imzalanmıştı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayseri İstinaf Mahkemesi için yeni bir bina kurulması ve Meydan Projesi kapsamında Bölge İdare Mahkemesi'nin taşınması ve Adliye'nin yıkılması gerektiğini bildirmişti.
Adalet Bakanlığı ile yapılan anlaşma gereği gerek Bölge İdaresi Mahkemesi gerekse de İstinaf Mahkemesi binasını Büyükşehir Belediyesi'nin yapacağını karşılığında da bazı arsaları alacaklarını açıklayan Başkan Özhaseki, "Böylece şehir için değerlendirebileceğimiz bir takım arsaları Büyükşehir Belediyesi olarak almış olacağız" demişti.
Kocasinan Belediyesi tarafından da Veteriner Fakültesi'nin Sümer Mahallesi'ndeki eski kampus içindeki alanına İstinaf Mahkemesi'nin kurulabilmesine imkan sağlayacak tarzda imar planında değişiklik yapılmıştı.
Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, "Kayseri nüfusu artarken hukuku ilgilendiren, adalet mekanizmasının içindeki olaylar da artıyor. Kayseri yeni adalet sarayına kavuşurken hukuk çevresi de bu gelişmelere paralel olarak gelişiyor. İstinaf Mahkemesi de bu gelişmeler içinde önemli bir ihtiyaç olarak Kayseri'nin gündemine girdi. Kısa zamanda da hayata geçeceğini ümit ediyorum” açıklamasında bulunmuştu.
Yapılan anlaşma ve imar plan değişikliği sonrasında eski Veterinerlik Fakültesi’nde yıkım çalışmaları start aldı. Binada ilk olarak kapı ve pencereler söküldü. Gerekli söküm işlemlerinin yapılmasının ardından bina yıkılacak ve yerine Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından İstinaf Mahkemeleri için yeni bir bina yapılacak.
Temyiz mahkemeleri olan İstinaf Mahkemeleri, şu anda temyiz işlerine bakan Yargıtay’dan bu işi alıp Kayseri’nin de aralarında bulunduğu bölgesel mahkemelere verilmesi ve işlemin daha da hızlandırılması amacıyla kanunlaşmış bir kurumdur.

 



ERÜ, Üniversiteleri sıralamasında ilk 500’de

7/24 kütüphane uygulaması gençlerden tam not aldı

27 bin 570 öğrenciye "kırtasiye" desteği sağladı

'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye