İSTİNAFTA 5 ŞEHİR KAYSERİ´YE BAĞLANDI

İSTİNAFTA 5 ŞEHİR KAYSERİ´YE BAĞLANDI

YENİ BÖLGE ADLİYE MAHKEMELERİ KAYSERİ´YE İLAVE OLARAK KURULDU

   Altı yeni bölge adliye mahkemesi, sekiz de bölge idare mahkemesi kuruldu. Yargı çevreleri de belirlenen yeni bölge mahkemeleri, 20 Temmuz´da göreve başlayacak. bölge adliye mahkemelerine ilaveten Antalya, Gaziantep, Kayseri, Sakarya, Trabzon ve Van bölge adliye mahkemeleri kuruldu.
Adalet Bakanlığı´nın altı yeni bölge adliye mahkemesi kurulmasına ilişkin kararı Resmi Gazete´de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, bölgelerin coğrafi durumları ve iş yoğunluklarına göre İstanbul, Bursa, İzmir, Ankara, Konya, Samsun, Adana, Erzurum ve Diyarbakır bölge adliye mahkemelerine ilaveten Antalya, Gaziantep, Kayseri, Sakarya, Trabzon ve Van bölge adliye mahkemeleri kuruldu.
Adalet Bakanlığı´nın ?Bölge İdare Mahkemelerinin Kurulmasına ve Yargı Çevrelerinin Belirlenmesine İlişkin Kararı?na göre ise bölgelerin coğrafi durumları ve iş hacmi göz önünde tutularak bakanlıkça Samsun, Erzurum ve Gaziantep bölge idare mahkemeleri kurulurken Bölge idare mahkemelerinin yargı çerçevesinin gelişmesine ilişkin şöyle dendi:
Ankara Bölge İdare Mahkemesinin yargı çevresinin; Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Çorum, Kırşehir, Yozgat, Nevşehir, Sivas, Kayseri, Kastamonu, Karabük, Bartın, Zonguldak, Düzce ve Bolu,
Bakanlık kurulan ve yargı çevreleri belirlenen bölge adliye mahkemeleri ile bölge idare mahkemelerinin, 20 Temmuz 2016 tarihinde tüm yurtta göreve başlamasını kararlaştırdı
Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu yeni kurulan altı bölge adliye mahkemesiyle birlikte toplam on beş bölge adliye mahkemesinin yargı çevrelerini yeniden belirledi. Buna göre Kayseri Bölge Adliye Mahkemesinin yargı çevresinin; Kayseri, Malatya, Nevşehir, Niğde, Sivas ve Yozgat, olarak belirlendi.

 



Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da