İSVEÇTE YAŞAYAN KAYSERİLİ İŞADAMI MİKAİL UÇAR

İSVEÇTE YAŞAYAN KAYSERİLİ İŞADAMI MİKAİL UÇAR

MEMLEKETİNDE FABRİKA KURMAYA HAZIRLANIYOR

İsveç´te doğup büyüyen Kayseri asılı iş adamı Mikail Uçar İsveç´in  ünlü sos üreticisi  Örneborgs´ın ürünlerini  ülkemiz insanını  ile tanıştırmak  ve  Kayseri´de  kurmayı  hedeflediği  fabrika  ile  memleketinde  üretim yapmak  için  kolları sıvadı?  Radison Blu Otel´de tertiplenen tanıtım  toplantısı  ile  yapmak istediklerini  ilimiz medya mensupları ile paylaşan işadamı Uçar ?Sos satışlarımız istediğimiz  oranlara ulaşırsa 2019 yılı içinde, Örneborgs ile birlikte %50-%50 hissedar olarak Kayseri´ye büyük bir fabrika kurmayı planlıyoruz. Umarım bu ivmeleri yakalar ve en kısa sürede Anadolu´da istihdami yaratabiliriz? değerlendirmesinde bulundu?

İsveç doğumlu Kayserili işadamı Mikail Uçar, kurduğu Blue Foods LTD şirketinin faaliyetlerini ve Kayseri´ye yapmayı planladığı yatırımları anlatmak üzere tertiplenen tanıtım toplantısında ilimiz medya mensupları ile bir araya geldi.                                        

Blue Foods LTD ile 2017 yılı başından bu yana İsveç´e gıda sektörü için plastik kap ve kapak ihracatınıı gerçekleştiren Uçar, son olarak İsveç´in en büyük sos üreticisi Örneborgs´ın Türkiye distribütörlüğünü alma başarısını gösterdi. Uçar, Örneborgs soslarla istenilen hacme ulaşması durumunda Kayseri´de fabrika kurmayı hedeflediklerini duyurdu.

Sözlerinin devamında şirketi ile ilk olarak Türkiye´de, gıda sanayisi için plastik kap ve kapak üretip, İsveç´e ihraç etmeye başlayarak yola çıktığını vurgulayan Blue Foods Şirketi  CEO´su Mikail Uçar,  ?İsveç ile Avrupa pazarına olan hakimiyetimizle başarı grafiğimizi her geçen gün yükseltiyoruz. Ürünlerimizi Türkiye´de anlaştığım fabrikalara ürettirip, satış ve ihracatını Blue Foods olarak gerçekleştiriyoruz. Bu da haliyle birçok yatırımı beraberinde getiren bir süreç? diye konuştu.

Sözlerinin sonunda Blue Fods şirketi olarak sloganının ?Çünkü biz Türkiye´ye güveniyoruz!? olarak belirlediklerinin altını çizen Uçar, Türkiye´de uzun vadeli istihdam kurmaya kararlı olduklarını, İhracatın yanı sıra İsveç´in en büyük sos üreticisi Örneborgs´ın Türkiye distibütörlüğünü alark Türkiye pazarına da başarılı bir giriş yaptıklarını hatırlatarak ?Sos satışlarımız istediğimiz volümlere ulaşırsa 2019 yılı içinde, Örneborgs ile birlikte Joint venture yani %50-%50 hissedar olarak Kayseri´ye büyük bir fabrika kurmayı planlıyoruz. Umarım bu ivmeleri yakalar ve en kısa sürede Anadolu´da istihdamı yaratabiliriz. Bir Kayserili olarak bu benim için apayrı bir gurur kaynağı olacaktır. Çalışmalarımızı hız kesmeden bu yönde sürdüreceğiz? ifadesini kullandı?



Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları