İTİKAFÇILAR GÜNLERİNİ İBADETLE GEÇİRİYOR?

İTİKAFÇILAR  GÜNLERİNİ İBADETLE GEÇİRİYOR?

Ramazan ayının son 10 gününde gece - gündüz bir camide kapanıp ibadetle geçiren vatandaşların itikâf süreci başladı.

Ramazan ayının son 10 gününde gece - gündüz bir camide kapanıp ibadetle geçiren vatandaşların itikâf süreci başladı. İlimizde İl Müftülüğünce itikâf merkezi olarak belirlenen camilerde bir araya gelen vatandaşlar Ramazan´ın son 10 gününde itikâfa girerek, kendilerini ibadete verdiler?

Peygamberimiz Hz. Muhammed´in sünnetlerinden biri olan´ itikaf´ ibadetini yerine getirmeye çalışan ilimiz sakinleri İl Müftülüğünce belirlenen camilere kapanıp itikafa girdi. Gecelerini ibadetle, gündüzlerini ise dinlenmeyle geçiren vatandaşlar, peygamber efendimizin sünneti üzerine hareket ederek gece - gündür ibadet ediyorlar ve sadece abdest almak için dışarı çıkıyorlar?

Kayseri´de ki itikaf merkezlerinden biri olan Hacı Kılıç Camii´nde vatandaşlar, peygamber efendimizin sünnetini canlandırmak ve yaygınlaştırmak maksadı ile itikafa girdiler?

İtikaf sürecinde Ramazan ayının son 10 gününde Kadir Gecesi´ni arayan vatandaşlar, gecelerini dua ve ibadetle geçirirken, gündüz vakitlerinde ise dinleniyor. Öğle vaktine kadar uyuyarak dinlenen vatandaşlar, öğle namazını kıldıktan sonra da çeşitli ibadetlerle günlerini geçiriyorlar?

İtikafa giren vatandaşlardan Hamza Avcı ise ? Allahın Resulunun sünnetini yerine getiriyoruz. Allahın Resulu Ramazan Ayının son on gününde Hira Dağına çıkmıştır. Orada bayrama kadar devamlı ibadet etmiştir. Bizim amacımızda bunu yeniden canlandırmak, Allahın Resulunun sünnetini yerine getirmek, ibadet yapmaktır. İtikâf budur. Malum bu camiimizin de yeri uygun olduğu için odaları vardır her tarafında. Burada yatıyoruz, eşyalarımızı koyuyoruz. Yemeğimiz buruda yapılıyor. 10 gün burada kalıyoruz, sabaha kadar ibadet edip, gündüzleri de genelde uyuyoruz. Tabii gündüzleri de ibadetlerini sürdüren oluyor. Bu şekilde görevimizi yerine getiriyoruz. ? ifadelerini kullandı.



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Büyükkılıç vatandaşla buluştu, kale surlarından Kayseri’ye mesaj verdi

Kayseri’nin pastırma ve sucuk kültürü bu müzede yaşayacak

Hacılar’da TOKİ çalışmaları başladı

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”