İVME İLE UMUTLANDIK

İVME İLE UMUTLANDIK

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, son ekonomik gelişmelerle ilgili bir değerlendirme yaptı.

Gülsoy, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak´ın açıkladığı 30 milyar liralık  ?İleri, Verimli, Milli Endüstri´  (İVME) finans destek paketi ile yerli ve milli üretimin, dolayısıyla imalat ve ihracatın destekleneceğine inandıklarını söyledi.

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, bir süredir küresel güçlerin ekonomimize yönelik sinsi saldırılarının bertaraf edilmesi adına yapılan çalışmaları takdirle takip ettiklerini belirterek, ?Bu noktada hükümetimiz bir dizi adımlar atmaya, kararlar almaya devam ediyor. Türkiye´yi kendi istedikleri çizgiye getirmeye çalışan küresel odakların, ekonomimize, özellikle döviz ve dış ticaret dengesi odaklı yaptıkları müdahaleleri bertaraf etme adına yapılan çalışmaları takdirle takip ettiklerini´ belirtti. Gülsoy, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak´ın yeri üretimi ve ihracatı teşvik odaklı açıkladığı son finans desteği paketinden de umutlandıklarını belirterek ?İnşallah Kayseri´de, Türkiye´mizde daha iyi olacak. Havaların ısınması ile birlikte tarım ve inşaat sektöründe kısmi hareketlilik başladı. Türk insanı paylaşma, uzlaşma, tasarruf, sabır ve daha çok çalışarak her zor günün üstesinden gelmeyi başarmıştır. Yarınların 82 milyon için tüccar ve iş insanımız için bugünden daha iyi olacağına inanıyoruz? diyerek şu görüşlere yer verdi:

 ?Ülkemiz bugünlerde Milli Mücadele´nin başlangıcının 100. Yılının heyecanını yaşıyor. Yüz yıl önce bu coğrafya üzerine hesap yapanların, hesaplarının bitmediğini biliyoruz. Yanı başımızdaki ülkelerde olanlar, içimizdeki bazı bölücü, ayrılıkçı, satılmış hainlerle de işbirliği yapılarak ülkemize birçok alanda patinaj yaptırmak isteyenlerin emellerini 82 milyon olarak görüyor ve bu noktada devletimizin, hükümetimizin, Meclisimizin aldığı ve alacağı her kararın arkasında olduğumuzu ve olacağımızı ifade etmek istiyorum. Türkiye, Türk insanı bu zamana kadar üzerine oynanan her oyunu bozduğu gibi son yılarda uygulanan ekonomik, siyasi ve askeri oyunları da bozmaya muktedirdir. Bu noktada küresel güçlerin ekonomimize döviz, dış ticaret açığı, yatırımlar odaklı yapmak istedikleri müdahaleleri sadece bu işin ehli insanlar değil, 82 milyon olarak yakından görüyor ve takip ediyoruz. Milletimiz her türlü zorluğun üstesinden gelecek azim ve kararlılığa sahiptir. Bu mücadele kapsamında Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak´ın açıkladığı İVME adlı finans destek paketi bizleri umutlandırmıştır. Bu paketle üç kamu bankası, yerli üretimi destek amaçlı imalat ve ihracata 22 sektörde 30 milyar liralık kaynak aktaracaktır. İleri, Verimli, Milli Endüstri (İVME) adıyla açıklanan bu paket inanıyorum ki yerli ve milli üretime ivme katacaktır. Hammadde temini, ara malı imalatı, makine imalatı gibi alanlarla birlikte tarım sektörüne de düşük maliyetli, uzun vadeli finansman desteği sağlanacak. Bu karar her alanda tüccarımızın, iş insanının üretim ve rekabet gücünü artıracaktır. Üç kamu bankamızın Sayın Bakan´ın talimatı doğrultusunda özellikle bu alanda faaliyet gösteren KOBİ´lerimize yapacağı bu destekle müteşebbisler eskiden olduğu gibi yeni yatırım hamlelerine başlayacak, inşallah Kayseri ve Türkiye daha çok üretip, daha çok yeni pazarlara ulaşacaktır. Hükümetimizin ve ilgili kamu kuruluşlarının Türk lirasına yönelik maniplasyonlara karşı yeni yeni adımlar atacağına inanıyoruz. Dövizin daha stabil olması, faiz ve enflasyonun yıl sonuna doğru daha aşağı çekilmesini ummaktayız. Yaz ayları ile birlikte meyve- sebze fiyatlarında görülen düşüş, inşaat sektöründeki kısmi hareketlilik ve tarım alanındaki çalışmalarla işsizliğin de sonbahara doğru tek haneli rakama inmesini beklemekteyiz? Bu arada Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Rıfat Hisarcıklıoğlu, TİM, DEİK gibi kurum ve kuruluşlarımızın da katkıları ile genç müteşebbislerimiz dünyanın dört bir yanında yeni pazarlara ulaşmak için gayret gösteriyorlar. Son olarak TOBB Başkanımız, değerli hemşerimiz Rıfat Hisarcıklıoğlu´nun ABD´deki temaslarını takdir ve dikkatle takip etmekteyiz. ABD´nin önemli eyaletlerinden Chciago´da bir Türk Ticaret Merkezi´nin açılacak olması, yine iki ülke arasındaki ticaret hacminin 75 milyar dolara çıkartılması için Serbest Ticaret Anlaşması´nın (STA) imzalanması yönündeki girişimleri yakından takip etmekteyiz?

 Kayseri için de, ülkemiz için de, geleceğin bugünden daha iyi olacağına inanıyoruz. Yeter ki biz birlik ve beraberlik içerisinde daha çok çalışıp, daha çok üretelim ve yeni pazar arayışlarımızı sürdürelim. Kayseri´nin ve Türkiye´nin geleceğinin daha aydınlık olduğuna inanıyorum.?



Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları