İYİ PARTİ İL BAŞKANI BOZKURT: ? BİLİNÇLİ MUHALEFET YAPIYORUZ?

İYİ PARTİ İL BAŞKANI BOZKURT: ? BİLİNÇLİ MUHALEFET YAPIYORUZ?

İYİ Parti İl Teşkilatı seçim sonrası 5 aylık Belediye Meclis faaliyetleri hakkında bir basın toplantısı düzenledi.

İYİ Parti İl Teşkilatı seçim sonrası 5 aylık Belediye Meclis faaliyetleri hakkında bir basın toplantısı düzenledi. toplantıda konuşan İl Başkanı Süleyman Bozkurt, ?Muhalefet demokrasilerde çok önem arz etmektedir. Biz laf olsun muhalefeti yapmıyoruz, bilinçli muhalefet yapıyoruz, yapmaya çalışıyoruz.? Dedi.

İYİ Parti İl Teşkilatı seçim sonrası 5 aylık Belediye Meclis faaliyetleri hakkında bir basın toplantısı düzenledi. Basın Toplantısına İl Başkanı Süleyman Bozkurt, İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek, Belediye Meclis üyeleri, partililer ve basın mensupları katıldı.

Basın Toplantısında ilk olarak konuşan İl Başkanı Süleyman Bozkurt, 31 Mart Yerel Yönetimler Seçimi sonrasındaki 5 aylık faaliyetleri hakkında bilgiler verirken, ? Biz muhalefetin demokrasilerde işlevsel hale gelmesini istiyoruz. Bizi ilgilendiren kısmı şehrimizdir. Şehrimizde muhalefetin işlevsel hale gelmesini istiyoruz.? Diyerek şunları kaydetti.

?Sözlerime başlarken ülkemizde gerçekleşen terör eylemlerinden dolayı şehit düşen vatan evlatlarına Allahtan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Biz muhalefetin demokrasilerde işlevsel hale gelmesini istiyoruz. Bizi ilgilendiren kısmı şehrimizdir. Şehrimizde muhalefetin işlevsel hale gelmesini istiyoruz. Seçimlerden önce bizim çeşitli vaatlerimiz vardı. Bunlardan en önemlisi biz belediye başkan adaylarımızı, belediye meclis üyelerimizi adaylarımızı çok nitelikle insanlardan oluşturacağız dedik. Bunu da başardığımızı düşünüyorum. Yine dedik ki, bizim adaylarımız şehrimizin sorunlarını bilen, önerileri olan ve bunları çözmeye muktedir insanlar olacak. Ve yine bunları da gerçekleştirdik çok şükür. Biz yine vatandaşlarımızın verdiği muhalefet göreviyle meclis üyeliklerine gönderdiğimiz arkadaşlarımızın çok nitelikli insanlar olduğunu belirttik ve bu 5 ay içerisinde bu arkadaşlarımız bu iddiamızı gerçekleştirdiler. Muhalefet demokrasilerde çok önem arz etmektedir. Demokrasi muhalefetin mutlu olduğu bir rejimdir. Muhalefet mutlu, huzurlu ve güvende değilse demokrasiden söz etmemiz mümkün değil.  Biz laf olsun muhalefeti yapmıyoruz, bilinçli muhalefet yapıyoruz, yapmaya çalışıyoruz. Bilinçli muhalefet nedir? Şehrin hayrı olan işleri desteklemek, şehir insanlarının hayrına olan işleri desteklemektir. İdarecilerin önünü açmaktır. Halkımız ve şehrimiz için fayda vermeyeceğini düşündüğümüz veya temelinde rant olan, adam kayırmacılık olan, menfaatçilik olan işlere geçit vermeyeceğimizi söylüyoruz. Şehrimizi ve insanını seviyoruz. Şehrimizin de bizi sevmesi için gayret edeceğiz. Bundan da emin olmanızı isterim. Seçim öncesinde arkadaşlarımızın tespit ettiği olumsuz durumların gerçek olduğu zaman içerisinde ortaya çıktı. Biz dedik ki şehrimizde belediyemizde maddi ve manevi sıkıntılarımız var. Biz bunu söyledik, kısa bir süre sonra bizim bu söylediklerimiz ortaya çıktı. Biz dedik ki bu şehirde sığınmacılar ciddi sıkıntılar çıkaracak evet çıkarıyor. Kentsel dönüşümde tapu sıkıntılarının zaman içerisinde insanımızı rahatsız edeceğini veya bu işle ilgili firmaların bu hususla ilgili mağdur olacağını dile getirdik söyledik söylediklerimiz ortaya çıktı. Biz bunu politik kaygılardan dolayı söylemedik. Biz bunları şehrimizin sıkıntı yaşamaması için söyledik ve bu söylediklerimizin samimi olduğumuz zaman içerisinde ortaya çıktı. ?

Daha sonra konuşan İYİ Parti Meclis üyesi Kazım Yücel ise, ?Kulaktan dolma bilgilerle meclisi meşgul etmiyoruz. Büyükşehir Belediyemiz ve diğer belediyelerimizin de niyeti bu şehre hizmet etmek. Kayseri´de amaç hizmetse biz buna varız.? Diyerek şunları belirtti.

?Sahada vatandaşlarımızla birlikteyken not ettiğimiz önemli olarak değerlendirdiğimiz konuları elimizden geldiğince meclise taşımaya çalışıyoruz. Teklif edeceğimiz maddelerde olduğu zaman biz bunu çekinmeden teklif ediyoruz. Büyükşehir Belediyemiz ve diğer belediyelerimizin de niyeti bu şehre hizmet etmek. Kayseri´de amaç hizmetse biz buna varız. Mesken sorunu en büyük sorun şehrimizde. 100 bine yakın vatandaşın evi var, oturuyor ama meskeni yok. Yani kat irtifakından bir tapusu var. Bu ne demektir? Elektriği iki katı ödüyor, suyu iki katı ödüyor. Bu yüzden vatandaşın 250 bin TL eden evi 100 bin ediyor. Gerçek değerleri olmadığı gibi bir de bu arkadaşlarımız elektrik, su faturalarını iki katı ödüyor. Bunu biz ilk mecliste gündeme getirdik, belediye de bir komisyon kurulmasına vesile olduk. Biz belediye başkalığını almasak bile bu sorunu çözmek için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Başkan beyde buna çok doğru ve olumlu diye baktığı için bunu size arz etmek istedim. Festivaller dedik, aslında festivaller belediyenin işidir. Fakat bunun arkasında ticaretimizde eksikliğimiz var. Şimdilerde bir turist görmüyoruz. Turist gibi görülen şehrimize gelen insanlar aslında iş adamlarıdır. Aslında iş adamı geliyor şehre ve biz buna turist diyoruz. Ama asla bir Fransız, Alman birini göremiyoruz. Bununla ilgili dedik ki, bunu da meclis gündemine taşıdık. Pınarbaşı patatesi, Develi Cıvıklısı, İncesu üzümü, sucuğu, pastırması, Erciyes´i festivalinin yapılması için birçok nedenimiz var. Festivaller şehri olmalı, yerli turist buraya gelmeli. ?

 Sözlerinin devamında Hava İkmale yapılacak olan Millet Bahçesi konusunda başkanlarımız kendilerine prim çıkarmaması gerektiğini söyleyen Yücel şunları söyledi.  ?Birçok yerde askeri alanları, AK Parti politikası olarak düşünün millet bahçelerine dönüştürüyorlar. Kayseri´de de 3 milyon 255 bin metre karelik hava ikmal arazisinin bir kısmında askeri konutlar olduğu için beklesin biz 1 milyon 255 bin metre karesinde millet bahçesi yapacağız dediler. Ben yine burada grubumla yapmış olduğum istişare konusunda bir açıklama yaptık dedik ki; Sadece bununla sınırlı mı? Tabii ki biz bu açıklamayı Kayseri adına yaptık. Çünkü hava ikmal arazisinin içindeki o konutları kaldırıp da binalara dönüştürürseniz meteorolojiyle yaptığımız görüşme sonucu dedik ki Ali Dağının Erciyes eteğinden gelen rüzgâr Çay bağlarına eser dikkat edin ama Gültepe´ye esmez. Onun için esinti alanını kapatacak bir imarlaşma şehrimizin hava kirliliğini gelecekte önemli derece de etkiler. Bunun üzerine partimiz konuyu mecliste gündeme getirdi?Suyla ilgili meclise bir konu taşıdık, Suyun Çay Bağlarında 1,5 TL´ye en zengin yerlerimizden biri vatandaşımız su içiyor. Bizim Kayseri´miz de benim gibi dar gelirli veya daha da zor geçinen vatandaşımız 4, 4,5 TL ödüyor. Ha mesken alamayanlar mı? Onlarda 7-8 TL ödüyor. Çay Bağları nasıl olur da suyu 1,5 TL´ye alıyor dedik ve meclis gündemine getirdik.

HABER: ÖZGÜR AYDOĞDU



“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor