İYİ PARTİ KAYSERİ MİLLETVEKİLİ ATAŞ,

İYİ PARTİ KAYSERİ MİLLETVEKİLİ ATAŞ,

?ÜLKEDE BEKA SORUNU DEĞİL KOLTUK SORUNU VAR?

İYİ Parti Kayseri İl Başkanlığınca tertiplenen kahvaltılı basın toplantısında ilimiz medya mensuplarını ağırlayan İyi Parti Kurmayları yaklaşan 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri´ne yönelik olarak bilgiler verip değerlendirmelerde bulundular. İYİ Parti Milletvekili Dursun Ataş ülkede beka sorunu olmadığını belirterek ?Ülkede koltuk sorunu var? ifadesini kullanıp, Büyükşehir Belediyesi için başkan adayı olmayacağının da altını kalın çizgilerle çizdi.

İyi Parti Kayseri İl Başkanlığınca tertiplenen kahvaltılı basın toplantısında ilimiz medya mensuplarını ağırlayan İyi Parti Kurmayları yaklaşan 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri´ne yönelik olarak bilgiler verip değerlendirmelerde bulundular?

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, İl Başkanı Süleyman Bozkurt ve Talas Belediye Başkan Adayı Osman Haymana´nın medya mensupları aracılığı ile kamuoyunu bilgilendirdikleri toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren İYİ Parti İl Başkanı Süleyman Bozkurt sözlerine ?Yerel Seçim´ sürecinin başladığını hatırlatarak başlayıp ?Bu süreçle ilgili teşkilatlarımız yeni bir parti olması hasebi ile gayretle çalışıyoruz? dedi ve ekledi ?İttifak durumunda bize düşen ilçelerde çok kıymetli adaylarımız kendi bölgesinde ve Kayseri kamuoyunda takdirle karşılandı. Felahiye de Zahit Acı bey´i aday gösterdik. Bir çok parti mensubu memnun oldu. Pınarbaşı da Cuma Sağlam beyefendiyi gösterdik. İncesu´ da Mustafa İlmek´i aday gösterdik. Develi´de Ali Ağca´yı aday gösterdik ve ne kadar doğru bir iş yaptığımızı gördük. Bazı yerlerde göstereceğim adaylarımız göreceksiniz Kayseri kamuoyu gösterdiğimiz adayı takdirle karşılayacak bir iki gün içerisinde adayımızı tanıtacağız. Büyükşehir´de de şunu göreceksiniz parti tabanının kayseri halkının ve STK örgütlerinin beğendiği takdir ettiği adayımızı sizlere tanıtacağız.?

İYİ Parti Talas belediye başkan adayı Osman Haymana´da konuşmasında ?31 Mart 2019 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçiminde güzel ilçemiz Talas için belediye başkan adayı olarak gösterilmiş bulunmaktayım Güvenlerine layık olmak için sahsım ve ekibim adına var olan inanç ve tüm gücümüzle mücadele edeceğimizin sözünü veriyorum. Talasımızın geleceği için, ilçemizin mevcut sorunlarını çözmek ve ilçemize yeni değerler katmak için çıktığımız bu yolda onurlu ve gururluyuz. Talas´ımızın alt ve üst yapısından turizmine; tarihi dokusundan yeşiline, hangi alanda neye ihtiyacı var bunu biliyoruz. Esnafın dan çiftçisine; memurundan emeklisine; ev hanımından öğrencisine; yediden yetmişe tüm halkımızın ihtiyaç ve taleplerini biliyor ve bunlara çare olmak için geliyoruz. Kapısı herkese açık, her mahalleye eşit ve adil hizmetin yapılacağı şeffaf bir yönetim anlayışı ile Talas´ımıza hizmet edebilmek için bu yola çıkmış bulunmaktayız. Yalnızca partililerimizi değil Talas´ta yaşayan her bir bireyi kucaklayan bir anlayış içerisinde olacağız. Siyasi kaygılardan uzak, kişisel hırs ve menfaatlerinin peşinde koşmayan, birleştirici, çözüm odaklı, çalışma anlayışı ile bu göreve talibiz. ? ifadesini kullandı.

İyi Parti Milletvekili Dursun Ataş´da ülkede beka sorununu olmadığını koltuk sorunu olduğunu iddia edip, şöyle konuştu;

Talas adayımız Osman Haymana kardeşimize güveniyoruz bizler halkın üzerine ittifak yaptığı adayı çıkartacağız dedik ve yaptık. Tabi ki Referanduma gidilip, Cumhurbaşkanlığı Sistemi Türkiye´ye getirildiğinde artık ittifakların ve koalisyonların yaşanmayacağı güçlü bir hükümet sistemi denilerek ortaya çıktık. Daha sonraki süreçte erken seçim kararı alındı ve erken seçim kararı alınmadan öncede ittifakların yolu açıldı. Maalesef, ittifaklar ve koalisyonların olmayacağı denilen süreçte şuanda geldiğimiz nokta tamda koalisyonların olmadan yürümeyeceği koalisyonsuz Türkiye olmayacağı tam tersine döndü. Gideceğimiz yerel seçimde de görüyoruz ki ittifakla hareketler ediliyor. Bir taraf bir tarafı ittifaka zorluyor ve yaşam hakkı vermiyor. Hiçbir parti kendi programını rahat bir şekilde uygulayacak, çıkıp vatandaştan oy isteyecek ve kendi adayları ile kendi partililerine gitme şansını kaybediyor. Bu çok doğru bir sistem değil ve yanlışa da gittiğini hepimiz farkındayız ama bir noktada mecbur kalıyoruz ve biz de CHP ile seçim ittifakı yaptık. Bu süreç devam ediyor. Ama Biz tamamen teslimiyetçi, ne olursa olsun ´Siz ne verirseniz biz ona razıyız mantığı ile gitmedik biz bir partiyiz. Bu süreçte onlarla beraber yol alıyoruz. Onların adayını biz, bizlerin adayını onlar destekliyor. Tamamen 2 parti olarak davranıyoruz. Tek partiymiş gibi biat etmedik, bu herkes tarafından bilinmesini isterim. Aylardır hizmetler üzerine, bugüne kadar yapılan hatalar veya yapılamayan şeyler üzerine gidilmiyor. Maalesef, bu bir yerel seçim. Yerel seçimlerde muhtarlar seçilir, azalar seçilir, il genel meclis üyeleri seçilir ve meclis üyeleri seçilir. Öyle bir noktaya getirildi ki, Türkiye´nin beka sorunu deniliyor. Ben size soruyorum Talas´ta Osman Haymana seçilirse beka sorunumu olacak. Böyle bir şey yok. Bir beka sorunu denildi, tutturuldu. Bu şekilde bazı şeyleri örterek bunun üzerinden yol alınmaya çalışılıyor. Eğer ki beka sorunu var ise , bu süreç Cumhur ittifakı tarafından yürütülürken öncelikle bir ittifak ortaya atıldı. İttifakın ortaya atıldığı günlerde ne hikmetse 6 yıldır hiç gündeme gelmeyen andımız meselesini Danıştay gündeme almazken yeniden okunması için bir karar aldı ve yer yerinden oynadı bütün gündem alt üst oldu.. Bir beka sorunu aldı, gidiyor. Türkiye´de maalesef beka sorunu değil, saltanat sorunu var. Türkiye´de koltuk sorunu var. Türkiye´de koltukların bekası var. Kayseri 30 yıldır 15-20 kişinin dışında siyasetçi yetiştiremedi. O siyasetçileri ortaya biz çıkaracağız. Gelecek yıllara da bu siyasetçilerimiz damga vuracaktır"

Ataş, Gazetecilerin ?Büyükşehir belediye başkan adayı siz misiniz?´ sorusuna espirili bir şekilde kısmet diyelim ben değilim cevabını verdi. MHP´li Kazım Yücel´le alakalı sorulan soruya ise ?Bize gelirse biz gelmesini arzu ederiz. Güç kazanacağımıza inanıyorum ben kendisiyle daha önce çok uyumlu çalıştım. Belediyecilik konusunda farklı düşünceleri olan birisi bu arkadaşımız eğer hizmet etmek istiyorsa kendisinin aramızdan aday olmasını arzu ederiz? diye konuştu.

HABER: SÜLEYMAN ERDOĞAN



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı