İYİ PARTİ TALAS BELEDİYE BAŞKAN ADAYI AV. OSMAN HAYMANA,

İYİ PARTİ TALAS BELEDİYE BAŞKAN ADAYI AV. OSMAN HAYMANA,

?TALAS´TA SORUNSUZ KİMSE KALMAMIŞ?

İyi Parti Talas Belediye Başkan Adayı Av. Osman Haymana, Talas´ta esnaf, tarım ile hayvancılık, yaşlı, genç, kadın, çocuk her vatandaşın soruları olduğuna dikkat çekerek, ?Belediyelerin yetkisi çerçevesinde yapacağımız yatırımlar ve tesislerle tüm sorunların önüne geçeceğiz.? dedi.

İyi Parti Talas Belediye Başkan Adayı Av. Osman Haymana, seçim çalışmalarına esnaf ziyaretleri, ev ziyaretleri ve apartman toplantılarıyla devam etti.

Esnafın sorunlarını dinleyen Av. Osman Haymana, esnafın yüzünü güldürecek projeleri belirlediklerini ve hayata geçirmeye çok az kaldığını söyledi.

Ev ziyaretlerinde özellikle ev kadınlarının çocuklarını götürebilecekleri yakın mesafelerde oyun parklarının olmamasından doğan sorunlarına çare olacaklarını, apartman toplantılarında ise tüm mesken sorunlarını çözerek, vatandaşın iki katı su ve elektrik faturası ödemeyeceğini belirtti.

1 NİSAN´DAN İTİBAREN PROJELERİMİZİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ

Talas´ta yaşayan herkesin sorunu olduğunu hatırlatan İyi Parti Talas Belediye Başkan Adayı Av. Osman Haymana, 1 Nisan´dan itibaren dertlere derman olacak projeleri hayata geçireceklerini söyledi. Av. Haymana, ?Belediyelerin kanunlardan aldığı yetkiler var. Ekonomik krize karşı, ekonomik daralmalara karşı, istihdama katkı hususunda bizlerin projeleri var. Hem Talas´taki kırsal mahallelerimiz olsun hem de Talas merkezdeki yaşam alanlarımızı olsun bunlara dair de projelerimiz var. Talas´ı Sokak sokak gezdik. Gerçekten insanlarımız ekonomik açıdan çok zor durumda. İnanın, ?Boğazından kısmış´ vatandaşımız. Eskiden pazara gittiğinde 2 kilo domates alan milletimiz şimdi 1 kiloyu zorla alabiliyor! Esnaflarımızı geziyorum, gerçekten bu kadar ağır şartlarda yaşamak zorunda olduklarını görüyorum. İçler acısı bir durum var esnaf açısından. Her iki dükkandan biri kapalı! Açık olan dükkandaki esnaf kardeşlerimizde, ?Ben zar, zor ekmeğimi evime götürebiliyorum. Kiramı zor ödüyorum, vergimi zor ödüyorum´ diyor. Esnafımız çaresiz kalmış!  Bizim belediye olarak istihdam yaratmamız gerekiyor. Bizim devletimiz, milletimiz, topraklarımız çok değerli. Dünyada eşi benzeri bulunmayan bereketli topraklar üzerinde yaşıyoruz. Kayserimizde bu anlamda önemli, üretim olmadan istihdam olmuyor, üretim olmadan ülkede ve şehirlerde ekonomik gelişmeler olmuyor! Düşünebiliyor musunuz? Samanı dahi yurtdışından ithal eden bir ülke haline geldik! O kadar tarım alanlarımız ve verimli topraklarımız olmasına rağmen üretmiyor, ithal ediyoruz! Hayvancılığın teşvikinin sağlanması noktasında her şeye çözüm üretilebilir. Kırsal mahallelere gidiyoruz, Talas´ın 22 tane köyü var. Köylü kardeşlerimizin temel sıkıntısı şu; Tarım ve hayvancılık sektörünün ön plana çıkması gerekiyor. Buna dair belediyenin yetki ve görevleri neyi emrediyorsa bunu yapacağız. Son 5 yılda köylerimize hiçbir destek sağlanmamış! 22 köyümüzün ortadaki merkez bir alana entegre bir tesis yapacağız ve tarım ile hayvancılık alanındaki sorunları ortadan kaldıracağız. Böylelikle köylerde yaşayan kardeşlerimizin nefes almalarını sağlayacağız. Talas´ı turizmin merkezi haline getireceğiz, böylelikle esnaf kardeşimizin yüzünü güldüreceğiz.? Diye konuştu.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı