İYİ PARTİ İL BAŞKANI ATAMAN’DAN YAZILI AÇIKLAMA

İYİ PARTİ İL BAŞKANI ATAMAN’DAN YAZILI AÇIKLAMA

“ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK SİSTEMİ YANLIŞ BİR UYGULAMADIR”

İYİ Parti İl Başkanı Sebati Ataman yazılı bir açıklama yaparak ücretli öğretmenlerin mağduriyetlerine dikkat çekip, ücretli öğretmenlik uygulamasının yanlış olduğunu vurgulayarak “Ücretli öğretmenlerimize Kadro haklarının verilmesini bir hak olarak görüyoruz.  İtibardan değil eğitimden tasarruf edilmez, edilemez…”ifadesini kullandı.

İYİ Parti İl Başkanı Sebati Ataman yazılı bir açıklama yaparak ücretli öğretmenlerin mağduriyetlerine dikkat çekip, iktidar partisine ücretli öğretmenlerin kadroya alınması çağrısında bulunarak şunları kaydetti. “Ücretli öğretmenler kadrolu öğretmenlerimiz ile aynı işi yapmalarına rağmen SGK primleri 16-17 gün üzerinden yatırılmakta,  Milli bayram ve hava şartlarından ötürü okullar tatil edildiğinde maaşlarından kesinti yapılmakta, Sigortalı çalışanlar işsizlik maaşı alırken bu öğretmenlerimiz alamamaktadır.

Eğitim öğretim yılı başında öğretmenlerimize ödenen kırtasiye gideri ücretli öğretmenlerimize verilmemektedir. Bankalardan alınan maaş promosyonu da alamamaktadırlar. Tazminat hakları yoktur. Ücretli öğretmenlerin SGK primleri yarım yattığı için emekli olmaları hemen hemen  imkansız hale gelmektedir.

Ücretli öğretmenlik sistemi yanlış bir uygulamadır. Yıllardır fedakarca, uyumlu ve başarılı bir şekilde çalışan kendini çocuklarımızın eğitimine adayan bu öğretmenlerimize kadro hakları verilerek geçmişte yaşamış oldukları sıkıntılar ve mağduriyetler bir an önce giderilmelidir.

CVOVİD-19 salgını ile değişen dünya düzeninde tarıma dayalı toplum düzeni ve köy hayatının canlı tutulması gerçeği de bir kez daha önemini göstermiştir. Köy okullarımız bir an önce açılmalıdır. Köy okullarımızın açılması, şehirlere göçü önlemek adına bir adım olacaktır ayrıca bu okullara atanacak olan kadroya alınmış ücretli öğretmenler yeniden köylerimizin canlanmasını sağlayacak, taşımalı sistem ve göç nedeni ile kalabalık sınıf ortamları da ortadan kalkacaktır.

Ücretli öğretmenlerimize Kadro haklarının verilmesini bir hak olarak görüyoruz.  İtibardan değil Eğitimden tasarruf edilmez, edilemez…”


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı