İYİ TARIM UYGULAMA BAHÇELERİNİN SERTİFİKALARI DAĞITILDI

İYİ TARIM UYGULAMA BAHÇELERİNİN SERTİFİKALARI DAĞITILDI

Develi İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından organize edilen Develi İlçesinde bulunan ve İyi Tarım Uygulama Bahçe projesinde sertifika almayı hak kazanan 8 bahçe sahibine sertifikaları törenle dağıtıldı.

Develi İlçesi Zile Kasabasında yapılan törene Kaymakam Enver Ünlü, Belediye Başkanı Recep Özkan, Zile Belediye Başkanı Cuma Karademir, İl Gıda ve Tarım Hayvancılık Müdür Yardımcısı Erkan Alkan, İçler Müdürü Murat Hodul İl Genel Meclis ve Belediye Meclis üyeleri Sivil toplum kuruluş temsilcileri ile üreticiler katıldı.
Öztürk, elma bahçesinde, mevsim itibarı ile dalından en son inen Tam Bodur Pink Lady Elmaları tören katılanlar tarafından toplandı ve elma çeşidi hakkında da bahçe sahibi Alaeddin Öztürk tarafından bilgilendirildi.
Törende konuşan Kaymakam Enver Ünlü İlçedeki iyi tarım uygulaması yapılarak sertifika almayı hak kazanan bahçe sahiplerine teşekkür ederek, “Adeta bahçe değil birer fabrika diyebiliriz. İyi tarım uygulamaların Soframıza gelen yiyeceklerin üretim aşamalarını bilmemiz açısından önem arz etmektedir. Bu tesislerin sayısının artmasını talebi ile Öncü olan Elma bahçesi sahiplerini tebrik ediyorum” dedi.
İl Gıda ve Tarım Hayvancılık Müdür Yardımcısı Erkan Alkan ise, “Tarımsal üretim ve gıda güvenilirliği bir bütün olarak ele alınması gereken iki kavram halini almıştır. Bünyesinde bu iki kavramı da bulunduran iyi Tarım Uygulamaları: Çevre duyarlığı, İnsan hayvan sağlığına zarar vermeyen, doğal kaynakları korumayı hedefleyen İzlenebilirlik ve gıda güvenliğini sağlayan uygulamalardır” diye konuştu.
Alkan, “İyi tarım uygulamaları gerek kaliteli ve verimli bir tarımsal üretim gerekse güvenli gıda tüketimi açısından oldukça önemlidir. İTU çiftlikten sofraya kadar uzanan bütün üretim ve pazarlama aşamalarını kapsar. İTU sertifikası ürünün markası niteliğindedir.İTU ile üreticilerimizin kazancı ve rekabet gücü artacağı gibi tüketicilerin sağlığı da korunmuş olacaktır” ifadesinde bulundu.
Yapılan konuşmalar sonrasında Develi’de elma üreticilerinden, Menevşe Tarım Ahmet Menevşe, Araslar Tarım Fidancılık ve Aras Tarım Tülay Aras, Ağca Tarım Ali Ağca, Kürkçü tarım Rafet Kürkçü, Öztürk Tarım Alaattin Öztürk, Uzunlu Tarım Mustafa Uzunlu, Sederm Tarım Sema Karaoğlu bahçelerinden oluşan 8 bahçeye bir yıl süreyle iyi tarım uygulama sertifikası verildi.

 



KVKK’da ‘arka kapı’ uyarısı

Büyükşehir KAYMEK’ten ‘Projen ile Gel Robotik Kodlama Atöylesi’

Talas, teknoloji takımları kuruyor

Denizlerin güvenliği yerli teknolojiye emanet

Bootcamp Erciyes başvuruları başladı

Bu malak diğerlerinden çok farklı

Üniversitelilerin İHA’sı ‘Cenker’ göz dolduruyor

Büyükşehir’in parçalı güneş tutulması canlı yayınını 202 bin kişi izledi

Kayseri Bilim Merkezi "güneş tutulması" heyecanını canlı yayınladı

Parçalı güneş tutulması, ERÜ’de teleskoplarla izledi

Kayseri’de ‘Savunma Sanayii Sempozyumu ve Sergisi’

Kapadokya Uluslararası IP Günleri etkinliğinin 7’incisi düzenlendi

Melikgazi’nin destek olduğu takımlar TEKNOFEST’te Kayseri’nin gururu oldu

Instagram'a 404 milyon euro para cezası

Bu da Kayseri’nin elektrikli otomobili: ‘Voltacar’

Tarımsal İnsansız Kara Aracı ile TEKNOFEST’te finale kaldı