JANDARMA KONAĞI HİZMETE AÇILIYOR

JANDARMA KONAĞI HİZMETE AÇILIYOR

Kocasinan Belediyesince restore edilen Güneşli Mahallesi’ndeki 2 asırlık tarihi Jandarma Konağı, resmi açılış için gün sayıyor.

Güneşli Jandarma Karakol Komutanlığı’nın odalarını tek tek inceleyen Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, tarihi yapılara sahip çıkarak geleceğe aktardıklarını vurgulayıp; yapının 19.yüzyıldan kalan tarihi bir mekan olduğuna dikkati çekerek şöyle konuştu “Güneşli Mahallemizdeki restorasyonunu tamamladığımız jandarma karakolumuz, önümüzdeki günlerde yeniden jandarma karakolu olarak aslı hürriyetine uygun bir şekilde hizmet vermeye başlayacak. Uzun zamandır bölgeye hizmet veren jandarma karakolu, belli bir süre atıl vaziyette kaldığı için kullanılamamış. Tescilli yapıyı, yeniden restore edip, gün yüzüne çıkararak eski fonksiyonuyla uygun bir şekilde hazır hale getirdik.  Güneşli ve çevresindeki kırsal mahallere hizmet verecek olan yapı, vatandaşlarımızın güvenliğini sağlayacak bir birim olarak hayata geçmiş olacak. Jandarma teşkilatımıza ve hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum.”

Başkan Çolakbayrakdar, tarihi ve kültürel eserlerin korunması ve gelecek nesillere aktarılması için üzerlerine düşen her türlü gayreti gösterdiklerini sözlerine ekledi.

İncelemeler sonrası mahallenin bakkalını da ziyaret edip, esnafa hayırlı kazançlar dileyen Başkan Çolakbayrakdar, vatandaşlarla sohbet edip, onların taleplerini dinledi.

Bölge sakinleri de Kocasinan Belediyesi’nin kırsal mahallelerde yaptığı çalışmalardan dolayı memnuniyetlerini ifade ederek, Başkan Çolakbayrakdar’a şükranlarını sundular.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü

Çocuk Kitap Fuarı Ve Şenliği’nde çocuklara özel konser

Talas Musiki Cemiyeti’nde bağlama kursu

Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü