JAPON BÜYÜKELÇİ BAŞKATİBİ FURUKAWA`DAN AK PARTİ`YE ZİYARET

JAPON BÜYÜKELÇİ BAŞKATİBİ FURUKAWA`DAN AK PARTİ`YE ZİYARET

Japonya`nın Ankara Büyükelçiliği Başkatibi Makoto Furukawa, AK Parti Kayseri il başkanlığını ziyaret etti.

Bir takım gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Kayseri`ye gelen Japonya`nın Ankara Büyükelçiliği Başkatibi Makoto Furukawa, AK Parti İl Başkanvekili Kubilay Hasan Gürcan tarafından ağırlandı.

Gürcan, ziyarette, Japonya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin çok eski tarihe dayandığını belirterek, Başkatip Furukawa`yı ağırlamaktan onur duyduğunu söyledi.

 Japonya, Türkiye dostluğunu her zaman sürdürme gayreti içerisinde olduklarını belirten Gürcan, " Dost ve kardeş Japon halkı, Türk halkı ve Kayserililer tarafından çok sevilmektedir. Kayseri olarak, Japon kardeşlerimizi Kayseri`de daha fazla görmek ve ağırlamak isteriz. Kayseri görülmesi ve gezilmesi gereken bir şehirdir. Eski çağlardan itibaren Kayseri, ticaretin merkezi olmuştur. Kayseri, Hitit, Frig, Hellenistik, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı eserlerinden oluşan zengin bir kültüre ve mirasa sahiptir. Bir çok tarihi eserlerin yanı sıra, büyükşehir belediyesince yapımı devam eden ve büyük bir kısmı tamamlanan Erciyes Master Planı, Kültür Yolu Projesi, Harikalar Diyarı, Kayseri Mahallesi gibi yerler gezilmesi ve görülmesi gereken yerlerden bazılarıdır." şeklinde konuştu.

 Furukawa ise, Kayseri`yi çok beğendiğini ve fırsat buldukça gelmeye çalışacağını belirterek, "Elçilik görevlileri olarak yurdun dört bölgesinde, AK Parti ve AK Parti`nin bölgelerdeki yeri ve önemi hakkında araştırmalar yapıyoruz. Bunun yanı sıra, Türkiye`nin ve bazı Avrupa ülkelerinin gündemini meşgul eden, Çözüm Süreci, Gezi Parkı Eylemleri, Başkanlık Sistemi, Cumhurbaşkanlığı, Üç Dönem Kuralı, Büyükşehir Yasası gibi konularda da araştırmalar yapıyoruz. Sizlerinde bu konular hakkındaki görüşlerini almaya geldik. Gösterdiğiniz ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ederiz" dedi.



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”