JAPON KURTARMA GÖREVLiSi KONNAi’NiN TEDAViSi SÜRÜYOR

JAPON KURTARMA GÖREVLiSi KONNAi’NiN TEDAViSi SÜRÜYOR

Van’ın Edremit ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremde yıkılan Bayram Otel’in enkazın¬dan 5 buçuk saat sonra kurtarılan Japon kurtarma ekibi personeli Miyuki Konnai, tedavisi için Ankara’ya getirildi. Konnai, Enerji ve Tabii

 BAKAN Yıldız, Konnai’nin kurtarma çalışmala­rı için Van’a geldiğini fakat ken­disinin de depremzede olduğu­nu belirterek, kendisine müte­şekkir olduklarını dile getirdi.

 

Japon kurtarma ekibinin Van’da kalan son iki personeli Atsus­hi Miyanaki ve Miyuki Konnai, önceki gün meydana gelen dep­remde yıkılan Bayram Otel’in enkazının altında kalmıştı. Dok­tor Atsushi’nin cesedi enkaz­dan çıkartıldı. Konnai, göçük al­tından 5 buçuk saat sonra yara­lı olarak çıkartıldı. Deprem böl­gesinde olan Bakan Yıldız, dün saat 23.00’te yaralı Konnai’yi Başbakanlığın özel uçaklarından biriyle Ankara’ya getirdi. Kon­nai, Esenboğa Havalimanı’na, uçağın yanına yanaşan ambu­lansa bindirilerek, Atatürk Eği­tim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

 

Japonya’nın Türkiye Büyükelçi­si Nabuaki Tanaki de Konnai’yi havalimanında karşıladı. Bakan Yıldız, havalimanında Konnai’nin sağlık durumu hakkında gaze­tecilere bilgi verdi. Uçakta gelir­ken Konnai ile sohbet etme fır­satı bulduğunu kaydeden Yıldız, “Kendisi tabi çok yorgun. Kendi­sine müteşekkir olduğumuzu be­lirttik. Bu olayla birlikte Japon­ya ile olan ilişkinin son derece somutlaştığından bahsetti. Ken­dileri de bu manada çok acı çek­mişler, bir hassasiyetlerinin ol­duğunu belirttiler. Japonya’nın Türkiye Büyükelçisi ile görüş­tük ve tedavisine burada de­vam edilecek” dedi. Konnai’nin biraz üşütse de genel durumu­nun iyi olduğunu aktaran Yıl­dız, Van’daki sağlık çalışanları­nın gece gündüz can siperane ça­lıştıklarını, hepsine çok teşekkür ettiğini dile getirdi.

 

“KONNAİ, ‘BEN VAN’A BİR DAHA GELECEĞİM’ DEDİ”

 

Miyuki Konnai’nin kurtarıl­masından dolayı çok mut­lu olduklarını yineleyen Yıldız, Japonya’dan gelen diğer kişinin kurtarılamamasından duydu­ğu üzüntüyü de hatırlattı. Yıldız, Konnai’nin arkadaşının öldüğün­den haberdar olduğunu, kend­sine ilettiklerinde çok üzüldü­ğünü ifade etti. Konnai’nin “Ben bir daha geleceğim Van’a” dediği­ni aktaran Yıldız, “Bu insanı çok etkiliyor tabi. Bir kaçmak, uzak­laşmak niyetinde olmadığını söy­ledi, insanın başına bu tür şey­lerin gelebileceğini söyledi. Bu beni çok etkledi” ifadelerini kul­landı.

 

Bir Japon gazetecinin “Japon halkına bir mesajınız var mı?” şeklideki sorusuna Yıldız, şöy­le cevap verdi: “Japonya halkına mesajımız şu olacak; her zaman kendi aramızdaki dostluğun, an­layışın daha sıkı bağlarla kurul­duğunun bir göstergesi oldu. Biz de her zaman Japon halkının böyle bir tehlike yaşaması halin­de yanında olduğumuzu göstere­ceğiz.”

 

 



Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı