JEOLOJİ MÜHENDİSLERİ ODASI TEMSİLCİSİ ÜZELTÜRK,

JEOLOJİ MÜHENDİSLERİ ODASI TEMSİLCİSİ ÜZELTÜRK,

"DEPREM HER AN YANIBAŞIMIZDA"

Jeoloji Mühendisleri Odası  İl Temsilcisi Bülent Üzeltürk haber ekibimize Kuzey Irak´ta  gerçekleşen  7.3 lük depremi  değerlendirip, ilimizin de tehlikeli bir deprem  bölgesinde yer aldığına dikkat  çekerek  ?Deprem ile yaşamayı öğrenmeliyiz.  Yediğimiz ekmek, gibi içtiğimiz su gibi  deprem de her an yanımızda  başımızda  hayatımızın içerisinde.  Çünkü biz deprem ülkesiyiz. Topraklarımızın çok büyük ekseni  bir deprem bölgesi.? ifadesini  kullandı. Uzeltürk  ilimiz sakinlerini her daim dikkatli  ve tedbirli olunması  konusunda  uyarmayı da ihmal etmedi?

Jeoloji Mühendisleri Odası  İL Temsilcisi Bülent Üzeltürk haber ekibimize Kuzey Irak´ta  gerçekleşen  7.3 lük depremi  değerlendirdi?   Irak ve İran  sınırında meydana gelen  depremin   7.3 büyüklüğünde  ve  yerin yaklaşık 23km kadar  altında meydana geldiğini  belirten İl Temsilcisi Uzeltürk  şunları  kaydetti?  ?Deprem  bölgede  2 m 4cm civarında  yer değiştirmeye sebep oldu. Oldukça büyük bir enerjisi olan  depremdi. Halkımızın gözünde canlana bilmesi için şöyle ifade edebiliriz .Yaklaşık 150 atom bombası  büyüklüğünde bir enerji  üretti. 30 saniye süren bu deprem  sonucu  40 -45 km bir kırık hat  oluştu.  Yıkım gücü de yaklaşık 10  civarlarındaydı.  Edindiğimiz bilgilere göre  500´ü aştı ölü sayısı,  yaralı sayısı çok daha fazla? Büyük bir şans eseri  aslında depremin  olduğu alan  kayalık bir alandı,  kayalık bir alanda  olan bir avantaj  çok daha fazla etki etmesini  beklenirken zemin sağlamlığından dolayı  insanlara etkisi biraz daha sınırlı kaldı. Bizimde içerisinde bulunduğumuz Avrasya ve Arap plakası adlandırılan  2 bölgenin  birbiriyle çarpışmasının getirdiği bir jeolojik  oluşum bu. Yıkıcılık açısından  oldukça önemli bir deprem aslında.  Bölgenin elimize geçen verileri  bizimde güney doğumuzdan  hissedildiğini gösteriyor. İnsanlarımızda  depremden sonra  panik yaşadılar .  Ülkemizde kısa vadede  etkileşimden bahsetmek mümkün değil  ancak  bu fay dediğim gibi  bizimde Bitlis- Zağros  kuşağı dediğimiz fay hattı dediğimiz dalma- batma zonunda  birlikte hareket eden  aynı fay zonunu oluşturan faylardır bunlar. Ülkemizde kısa vadede etkilemez ancak  uzun vadede  etkileme ihtimali var mı  evet vardır. Bizim kuzey Anadolu fay hattımızı  sıkıştıran  bir etki göstermektedir.  Alttan yukarı doğru  bizim Anadolu topraklarında  gittiği için kuzey  Anadolu fay hattı da  bunun hareketinden  mutlaka ileriki  zamanlarda  etkilenmesi düşünülebilir.?

İl Temsilcisi  Uzeltürk  sözlerinin devamında  depremi günlük hayatımızın   bir parçası olarak  kabul etmek ve her an dikkatli ve tedbirli olmak  zorunluluğumuzu  dile getirerek ?Deprem ile yaşamayı öğrenmeliyiz.  Yediğimiz ekmek, gibi içtiğimiz su gibi  deprem de her an yanımızda  başımızda  hayatımızın içerisinde.  Çünkü biz deprem ülkesiyiz. Topraklarımızın çok büyük ekseni  bir deprem bölgesi. Unutmamamız gereken bir şey var  1.2.3. deprem  bölgeleri  ülkemizin çok büyük bir alanını kaplıyor . Nüfusumuzun oldukça   fazla bir kısmı  bu bölgelerde  yaşamaktadır.?ifadesini  kullandı?

İl Temsilcisi  Uzeltürk sözlerinin  sonunda   Kayseri´nin tehlikeli bir deprem bölgesi olmadığı inancının yanlış olduğunun altını  çizerek ;  3. derecede deprem bölgesi olan  Kayseri´de, yapıların zemin etütlerine dikkat edilmesi gerektiğini  vurgulayarak  noktayı koydu?

HABER :  C.ÜSTEN 



Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da