´JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ´ MELİKGAZİ BELEDİYESİNE

´JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ´ MELİKGAZİ BELEDİYESİNE

Tarihi Kentler Birliğinin 2016 yılı Tarihi Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması sonucunda proje dalında 8, uygulama dalında 8, süreklilik dalında yine 8 çalışmanı ödüllendirildi. Juri Özel Ödülü, Melikgazi Belediyesinin 4 çal

Tarihi Kentler Birliğinin 2016 yılı Tarihi Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması sonucunda proje dalında 8, uygulama dalında 8, süreklilik dalında yine 8 çalışmanı ödüllendirildi. Juri Özel Ödülü, Melikgazi Belediyesinin 4 çalışmasına verildi. 

Melikgazi Belediyesi olarak ilçe sınırları içerisinde yer alan tarihi yapıları günümüze kazandırmak amacı ile restorasyon yaptıklarını ve bu çalışmanın başta vatandaşlar olmak üzere bir çok kurum ve kuruluşça takdir edildiğini hatırlatan Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Yarışmaya konu olan ve Kentin simgeleri arasında gösterilen Kazancılar Çarşısı Üst Örtü Ve Cephe Yenilenmesi, Germir Mahallesi, Tarihi Camilerin Restorasyonu ile Gülük Evi Restarasyonu ödüle layık bulduğunu kaydetti.

Tarihi Kentler Birliğinin toplantısında yarışmaya katılan eserlerin sergilendiği bir de sergi açıldığını ve bu sergi de hem resim hem de video gösterisinin yapılarak katılımcılara ayrıntılı bilgiler verildiğini ifade eden Başkan Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi;

?Tarihi Kentler Birliği Özendirme yarışmaları yapılan çalışmaların değerlendirilmesi, yerinde ve zamanında yapılması, yapılanın gelecek kuşaklara aktarılması noktasında bir kıstas olmaktadır. Melikgazi Belediyesi olarak yarışmaya 4 ayrı eser çalışması ile katıldık. Eserlerin tamamı bir bütün olarak değerlendirilerek JURİ ÖZEL ödülüne layık bulunmuştur. Bu ödül çok anlamlıdır. Çünkü jüri özel ödülleri hep örnek ve referans gösterilen çalışmalara öncülük etmektedir. Yani bu çalışmalar ülke genelinde diğer kurum ve kuruluşların çalışmaları için bir referans olacaktır. Osmanlı´nın son dönemi ile Cumhuriyetin ilk dönemine ait yapıları koruma altına alıyoruz. Aslına uygun olarak restore ettiğimiz yapılar bundan böyle kültür, sanat ve ticaret alalında gelecek kuşaklara hizmet verecektir.?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü

Esma'ül Hüsna Hüsn-i Hat Sergisi açıldı

Kayserili Sanatçı İsmail Özbek, Yeni Şiir Klibini Çıkardı

Talas, Mehmet Akif'i sergiyle andı

Türkiye'nin en büyük kayadan oyma müzesi