KABAĞIN FAYDALARI

KABAĞIN FAYDALARI

UZMANLAR’DAN “BOL BOL KABAK TÜKETİN” TAVSİYESİ

Ramazan ayı ile birlikte bütün beslenme alışkanlıklarımızın değiştiği bu günlerde iftar ve sahur sofralarında et yemekleri ve hamur işleri sofralarımızı işgal ederken; beslenme uzmanları sağlığımızı muhafaza etmek için sebze ağırlıklı beslenme önerilerini yineliyorlar. Bahar ayları ile birlikte turfanda ürünleri tezgahlarda yerini alan kabağın sofralardan eksik edilmemesini tavsiye eden uzmanlar lif bakımından çok zengin olan  kabağın düzenli olarak yeteri miktarda tüketilmesinin  sağlık açısından önemli faydalar sağladığının altını kalın çizgilerle  çiziyorlar.

Lif bakımından zengin olan kabak, özellikle kilo vermek isteyenlerin diyet listelerinde ilk sırada yer alan,  Türk ve dünya mutfağında oldukça önemli bir yere sahip olan kabağın düzenli olarak yeteri miktarda tüketilmesi sağlık açısından önemli faydalar sağladığına dikkat çekerek bol bol tüketilmesi tavsiyesinde bulunan uzmanlar;  potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum ve demir bakımından da oldukça zengin bu sebzenin  kalp, göz, bağışıklık sistemi gibi hastalıklarda oldukça etkili ve sağlık açısından önemli katkılar sunduğunu vurgulayarak bol bol tüketilmesini öneriyorlar.

Uzmanlar Mevsim itibarı ile turfanda ürünlerinin tezgahlarda yerini aldığı kabağın insan sağlığı açısından faydalarını da şöyle sıralıyorlar.

– Vücutta serbest radikallerin çoğalmasını engelleyerek tümör ve kanserli hücreleri azaltır.

– Kabak içeriğindeki az miktarda yağ nedeniyle tam bir kalp dostudur. Ayrıca kabakta bulunan potasyum ve magnezyum gibi vitaminler vücuttaki kötü kolesterol seviyesini düşürerek kalp hastalıkları risklerini en aza indirmede yardımcı olur.

– Kabak yine içeriğinde az miktarda yağ bulundurması sebebiyle kalorisi de düşük olan bir sebze olduğundan özellikle zayıflamak isteyenlerin tercihinde ilk sıralarda yer alır.

– Kabak içerdiği luten maddesi sayesinde körlüğüne neden olan katarak gibi göz hastalığını önler.

– Kabak, zararlı toksinlerin idrar ve dışkı ile atılmasına yardımcı olur.

– Kabağın içeriğinde bulunan magnezyum ve mineraller kemik sağlığı için büyük önem taşır. Omurganın yapısını güçlendirerek eklem ağrılarının yaşanma riskini azaltır.

– Kabak yaz aylarında yaşanan alerjilere karşı bağışıklık sistemini güçlendirir, üst solunum yolları hastalıklarına karşı vücudun direncini de artırmaya yardımcı olur.

– Prostat erkeklerde yaşa bağlı ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Kabağın prostat hastalıklarına iyi geldiği bilinmekte ve uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir.



ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı