KABALI KÖYÜ MEYVECİLİK PROJESİ TEKNİK GEZİSİ YAPILDI

KABALI KÖYÜ MEYVECİLİK PROJESİ TEKNİK GEZİSİ YAPILDI

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı, Ajans Kalkınma Kurulu çalışmaları kapsamında ülke genelinde iyi uygulama örneklerinden birisi olan Kabalı Köyü Meyvecilik Projesi’ne çalışma ziyareti düzenledi.

Ajans Kalkınma Kurulu üyeleri, Ajans Genel Sekreteri Dr. H. Mustafa Palancıoğlu ve Ajans Uzmanlarının katılımıyla düzenlenen ziyaret 20 Eylül Perşembe günü Kadışehri Kaymakamlığı’nın ev sahipliğinde Yozgat’ın Kadışehri ilçesi, Kabalı köyünde yürütülmekte olan Deveci Havzası Meyvecilik Entegrasyon Projesi kapsamında gerçekleştirildi.
Kadışehri Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Günaydın’ın açılış konuşmasıyla başlayan sunumda ilçe ve proje hakkında bilgiler verilmiştir. Ardından söz alan Kadışehri Kaymakamı Lütfullah Ün proje hakkında değerlendirmelerde bulunarak, Kadışehri merkez olmak üzere projenin bölgeye olan olumlu katkısını vurguladı.
Projenin bölgeye getirilerine değinen Ajans Genel Sekreteri Dr. H. Mustafa Palancıoğlu, bu tür iyi uygulama örneklerinin artmasını arzu ettiklerini belirterek bundan sonraki süreçte bölgenin projeden daha fazla yararlanabileceğini, üst düzey ekonomik getirinin gözlenebileceğini ifade etti.
Ziyaretin ikinci kısmında ise saha ziyareti gerçekleştirilerek, proje yerinde incelendi. Dikilen meyve fidanları ve sebze hasatı hakkında bilgi veren Kaymakam Lütfullah Ün ve Sera Gıda Genel Müdürü Mehmet Kazancıoğlu, bu yıl büyük şehirlere ve gıda marketlere sevkiyatın başarılı bir şekilde sürdüğünü kaydetti. Bahçelerden o an itibariyle alınan sebzelerin soğuk hava deposuna girmeden sevk edildiğini belirten Kazancıoğlu, ilk verim yılı olmasına rağmen ürünlere ilginin üst seviyede gerçekleştiğini sözlerine ekledi.
Teknik gezi, Kabalı Köy Muhtarlığı’nda gerçekleşen soru-cevap kısmıyla sona erdi.



KVKK’da ‘arka kapı’ uyarısı

Büyükşehir KAYMEK’ten ‘Projen ile Gel Robotik Kodlama Atöylesi’

Talas, teknoloji takımları kuruyor

Denizlerin güvenliği yerli teknolojiye emanet

Bootcamp Erciyes başvuruları başladı

Bu malak diğerlerinden çok farklı

Üniversitelilerin İHA’sı ‘Cenker’ göz dolduruyor

Büyükşehir’in parçalı güneş tutulması canlı yayınını 202 bin kişi izledi

Kayseri Bilim Merkezi "güneş tutulması" heyecanını canlı yayınladı

Parçalı güneş tutulması, ERÜ’de teleskoplarla izledi

Kayseri’de ‘Savunma Sanayii Sempozyumu ve Sergisi’

Kapadokya Uluslararası IP Günleri etkinliğinin 7’incisi düzenlendi

Melikgazi’nin destek olduğu takımlar TEKNOFEST’te Kayseri’nin gururu oldu

Instagram'a 404 milyon euro para cezası

Bu da Kayseri’nin elektrikli otomobili: ‘Voltacar’

Tarımsal İnsansız Kara Aracı ile TEKNOFEST’te finale kaldı