KADIN ÇİFTÇİLERE EKOLOJİK EĞİTİM?

KADIN ÇİFTÇİLERE EKOLOJİK EĞİTİM?

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı desteğiyle İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce hayata geçirilen ?Kadın Çiftçiler Ekolojik Eğitim ve Üretim Merkezi ? Projesi kapsamında Halk Eğitim Müdürlüğü ile koordin

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı desteğiyle İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce hayata geçirilen ?Kadın Çiftçiler Ekolojik Eğitim ve Üretim Merkezi ? Projesi kapsamında Halk Eğitim Müdürlüğü ile koordineli olarak ekolojik tarım konusunda 64 saatlik eğitime tabi tutulan 41 kadın çiftçi düzenlenen tören ile sertifikalarına kavuştular?
Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi Erciyes Toplantı Salonunda gerçekleştirilen törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan ?Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığınca yürütülen ?Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Projesi? kapsamında Kayseri İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yürütülecek olan ve Büyükşehir Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kaptar Derneğinin çözüm ortağı olarak yer alacağı ?Kadın Çiftçiler Ekolojik Eğitim ve Üretim Merkezi? Projesi ile İç Anadolu Bölgesinde bir ilk olan bu merkezde organik üretici olan kadınlara ekolojik olarak ürünlerin işlenmesi ve paketlenmesi gibi konularda eğitimlerin verilmesi ve ürünlerin işlenerek pazarlanması ile kadınlara istihdam alanı oluşturulması sağlanacaktır.? İfadesini kullandı?
Kayacan sözlerinin devamında Proje kapsamında 41 kadın üreticiye Halk Eğim Merkezi müdürlüğü ile koordineli 64 saatlik sertifikalı organik tarım eğitimi, İl müdürlüğümüz teknik elemanları tarafından da İş sağlığı ve güvenliği ile gıda üretimi ve hijyeni eğitimleri verilmiştir. Bu eğitimlerle ilgili katılım belgesi ve sertifika dağıtımı gerçekleştirilecektir. Proje faaliyetleri kapsamında, Bünyan ilçesi Karahıdır mahallesinde atıl vaziyette bulunan ilkokulunun tadilatı ve tefrişatı proje ortağı olan Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek olup bu merkezde organik ürünler işlenerek pekmez, turşu ve salçaya dönüştürülecektir. Ayrıca iyi uygulama örneklerin incelenmesi ile ilgili çalışmalar yapılacaktır. Elde edilen mamül ürünlerin yerelde pazarlanması ?Yerelde Üret Yerelde Tüket ? mantığı ile kırsal kalkınmaya destek sağlanacaktır? diye konuştu?
Kayacan sözlerinin sonunda projenin amacına dair bilgi verirken şunları kaydetti? ? Kırsal da yaşayan ve tarımsal üretimin her aşamasında yer alan kadınların ekonomik geçim kaynaklarının arttırılması ve yaşam standartlarının yükseltilmesine ihtiyaç duyulmasından yola çıkarak projemiz, köyden kente göçün engellenmesine de katkı sunacaktır.?
Kayacanın ardından mikrofona gelen Kırsal Kadın Hizmetleri Koordinatörü Nimet Kaleli´de ?Bu tarz projeler ile kırsal kesimdeki kadınları üretken kılarak, aile bütçesine katkı sağlayacak donanımı kazandırmaya çalışıyoruz? dedi?
Konuşmaların ardından projesi kapsamında Halk Eğitim Müdürlüğü ile koordineli olarak ekolojik tarım konusunda 64 saatlik eğitime tabi tutulan 41 kadın çiftçi düzenlenen tören ile sertifikalarına kavuştular?
HABER : C.ÜSTEN



Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı