KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU BAŞKANI SARIOĞLU:

KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU BAŞKANI SARIOĞLU:

?GİRİŞİMCİLİĞİN ALTINDA YATAN ASIL ETKEN CESARETTİR? ...

Tobb Kayseri Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Merve Sarıoğlu haber ekibimize kadın girişimciler açısından 2016 yılını değerlendirip, 2017 yılından beklentilerini dile getirdi? Sarıoğlu Kayseri Kadın Girişimciler Kurulu olarak kendilerinin de girişimcilik eğitim programlarını desteklediklerini vurgulayarak ?Girişimciliğin altında yatan asıl etken cesarettir. Ve bütün kadınların cesaretlendirilmesi lazım? ifadesini kullandı?
Tobb Kayseri Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Merve Sarıoğlu haber ekibimize kadın girişimciler açısından 2016 yılının nasıl noktalandığı konusunda bilgi verip, Kadın Girişimciler Kurulu olarak yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi? ?Kayseri Ticaret Odası bizim faaliyetlerini sürdürdüğümüz koordinatör odamız,81 ilde müşterek bir kuruluz ve 81 ildeki yapılanmanın Kayseri temsilciliğini yürütmekteyiz? diyerek söze başlayan Sarıoğlu şöyle konuştu? ?Toplamda 6405 Türkiye genelinde üyemiz var. Kayseri´de 126 üyemizle hizmet vermekteyiz,Meclis sandalye sayısı bizi bağlıyor. Kadınlarda girişimciliğin artırılması kadın girişimciliğinin yükseltilmesi bu konuda farkındalık sağlamak eğitim seminer projeleri,Üniversite öğrencileri ve lise öğrencileri hakkında bütün yaptıkları çalışmalarda onları girişim adına desteklemek üzere kurulmuş bir kuruluz.TOBB´nin aktif çatısı altında faaliyetlerimize devam ediyoruz?
Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Merve Sarıoğlu sözlerinin devamında geride kalan 2016 yılını kadın girişimciler açısından değerlendirirken şunları kaydetti? ?2016 yılı ülkemiz adına zorlayıcı bir yıldı. Özellikle Temmuz ayı öncesi ve sonrası olarak ayrılmakta fayda var. 2016 yılı Temmuz öncesi rakamlarımız gayet iyiydi. Pek tabii ki bazı ekonomik daralmalar, dövizdeki farklı dalgalanmalar bütün esnafı, bütün sanayiciyi etkilediği gibi Kadın Girişimcileri de etkiledi. Zaten kadın girişmicileri normal piyasadan çok ayırt edemeyiz, çünkü zaten aynı piyasada çalışıyoruz. Bu yüzden bütün ticari faaliyetlerdeki yaşanan bütün sıkıntılar aynı oranda kadınları da etkilemektedir. Biliyorsunuz bu işte cinsiyet ayrımı pek yoktur. Fakat hükümetimizin vermiş olduğu 2016 yılındaki destekler bizi bu noktada birazda olsa rahatlattı ve 2017´de destekler aynı hızda devam edecektir diye düşünmekteyiz. Özellikle KOSGEB bu konuda bize çok fazla destek veren bir kuruluş? %50 civarında olan desteğini %80 olarak yükseltti desteğini kadınlar açısından 50 bin tl´lik yeni girişimcilik desteğinden faydalanabilir hale geldik. Yine Avrupa İmar Kalkınma Bankasının vermiş olduğu Türkiye üzerinden bir fon var. 30 milyon euro´luk bir birikim var bu fonda. Türkiye´ye giriş yaptı. Bu konuda bazı devlet bankaları başta olmak üzere diğer özel bankaların tamamında kullanılabilir halde. Kadın girişimcilerimizi bekliyor. Bütün kadın girişimcilerimiz bunlardan faydalanabilir.?
Sarıoğlu sözlerinin sonunda Tobb Kayseri Kadın Girişimciler Kurulu olarak gerçekleştirdikleri çalımları sıralayarak şöyle konuştu? ?Biz 2016 yılında güzel projelere imza attık. Kayseri denilince akla ilk gelen şey girişimcilik ve girişimcilikte artık teknoloji alanında olmazsa olmaz bir konu. Girişimcilik artık Dünyada teknoloji alanına kaydı? Biz kadınlar olarak bu noktayı da kaçıramazdık. Startap Kayseri bünyesinde genç girişimciler kurulumuzla beraber bir çalışma yaptık. 100 proje başvurumuz oldu. 100 projeden 7´ye kadar düşürdük biz bu projeleri ve bunlara 150 bin tl´lik destekleme sözü verdik ve bu proje hala devam ediyor kapanmadı. Yani 7 projemizin değerlendirmesi devam ediyor.Üniversite öğrencilerimize yönelik yine girişimcilik noktasında deneyimlerimiz paylaşmak, onları devlete yönlendirmekten ziyade; özel sektöre çekmek amaçlı ve kendi işlerini kurmak amaçlı yapmış olduğumuz bütün eğitim faaliyetlerine katılmalarını sağladık. Onlara girişimcilik dersleri verdik.Kadınları desteklemek konusunda kız kardeşim projesi yaptık. Girişimin altında yatan konu cesarettir ve cesaretlendirilmesi lazım bütün kadınların.Bu noktada kişisel gelişim ve kendini tanımakla ilgili bazı olguların oturması gerekiyor kadınlarda.?
HABER: C.ÜSTEN



Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları