KADIN KOLLARI KONGRESİ YAPILDI

KADIN KOLLARI KONGRESİ YAPILDI

AK Parti İncesu ve Yeşilhisar, 4. Olağan Kadın Kolları İlçe Kongreleri gerçekleştirildi. İncesu İlçesi`nde seçime tek liste ile giren Rahime Yapıcı, Yeşilhisar İlçesi`nde ise, seçime tek liste ile giren Betül Karakuş ilçe kadın kolları başkanı oldu.

İlk kongre, İncesu İlçesi`nde gerçekleştirildi. kongreye, TBMM Başkanvekili ve AK Parti Kayseri Milletvekili Sadık Yakut, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, İncesu ilçe koordinatörleri, İl Kadın Kolları Başkanı Sevilay İlkentapar, İl Gençlik Kolları Başkanı Hüseyin Okandan, İlçe Başkanı İsmail Tekinsiz, İlçe Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile partililer katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasının ardından Konuşan AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, AK Parti`nin kurulduğu günden bu tarafa her dönem oylarını artırarak gelen ve Dünya`da da eşi, benzeri olmayan, 4. milyonu aşkın kadın üyesi ile bir Sivil Toplum Kuruluşu olduğunu belirterek şöyle konuştu.

   "AK Parti`nin Dünya`da bir örneği olmadığı kesin. Çünkü, 14 Ağustos 2002 yılından bu tarafa 12 yıl geçmiş. 12 yıldan bu tarafa da 9 seçim geçirmiş. 9 seçimden de hep oylarını artırarak başarı ile ayrılmıştır. Özellikle son günlerde Avrupa ülkelerinde, bir terör belası var. Yıllar öncesinde hep biz bu terör belasını ifade ediyorduk. Türkiye terör belasından çok çekti.  Biz bunu her platformda ifade ettiğimizde çok fazla önemsemiyorlardı. Ne zaman ki, bırakın çuvaldızı iğne kendilerine battığında, hoplamaya başladılar. Fransa`ya yapılan bir saldırı. Ve tüm Dünya`yı ayağa kaldıran bir tablo. Terörün her zaman karşısındayız. Terörün dini, imanı, milleti ve cinsiyeti olmaz. Ama bunu İslam ile bağdaştırmak, çok yanlış bir durum. İslam kardeşlik dinidir. İslam güzellik dinidir. Birlik ve beraberlik dinidir.  Terör ile hiç biz zaman ilgisi ve alakası olmaz. Terörle, İslam`ı  hiç biz zaman karıştırmamak lazım. Buradan Avrupa ülkelerine sesleniyorum. İslamofobiyi bırakın." şeklinde konuştu.

İl Kadın Kolları Başkanı Sevilay İlkentapar da, AK Parti`nin hedefinin, 2015 seçimlerinden başarı ile çıkarak, milletimize söz verdiğimiz gibi, 2023 Türkiye`sine istikrarla, huzurla, gelişmeyle ve selametle ulaşmak olduğunu ifade etti.

   " Milletimizin bizlerden beklentisi budur. Partimizin arkasındaki güç, hiç kuşkusuz kadınlarımızdır. Kadın kolları teşkilatlarımız, fedakar, gayretli, istekli ve güler yüzlü çalışmaları ile Ak Parti`nin başarısında her daim öncü güç olmuştur. Bizle siyasetin, bir takım oyunu olduğunun bilincindeyiz. Bizler, birbirimizin değil, takımımızın başarısı için mücadele ediyoruz. Bizim anlayışımız, birbirimizin önünde yada arkasında olmak değil, Yan yana durabileceğimiz bir takım olmaktır." dedi

  İncesu İlçe Başkanı İsmail Tekinsiz de, yeni seçilecek kadın ve gençlik kolları ile birlikte bir uyum içerisinde çalışacaklarını belirterek, şöyle konuştu.

  "2014 yılında başarılı bir şekilde gerçekleştirdiğimiz, yerel seçimler ve Türkiye`de ilk defa halk tarafından seçilen Cumhurbaşkanlığı seçimlerini başarılı bir şekilde tamamlamış teşkilat olarak, İncesu ve ilimizde AK Parti teşkilatının en yüksek oyunu alması için tüm gayretimizi göstereceğiz" dedi.

Son olarak konuşan Belediye Başkanı Zekeriya Karayol ise, AK Parti ile Türkiye`nin son 12 yılda çok büyük kazanımlar elde ettiğini ve diğer ülkelerdeki ateş çemberini de göz önüne alarak bu kazanımların kıymetinin bilinmesi gerektiğini söyledi.

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Seçime tek liste giren, Rahime Yapıcı İlçe Kadın Kolları başkanı seçilerek güven tazeledi.

Günün ikinci kadı kolları kongresi ise, Yeşilhisar İlçesi`nde gerçekleştirildi. Burada da seçime tek liste ile giren, Betül Karakuş Yeşilhisar İlçe Kadın Kolları başkanı oldu.  



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı