KADIN KURTARILDI

KADIN KURTARILDI

11 saat süren sancılı doğum yolculuğunda mutlu son -Kayseri'de kar nedeniyle kapanan köy yolu açılarak 11 saatte hastaneye ulaştırılan kadın, sağlıklı bir erkek bebek dünyaya getirdi (fotoğraflı-görüntülü) Mustafa Yıldız ve Çağlar Sefertaş - Kayseri&

      AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, dün öğleden sonra 112 Acil Servis'e Sarız ilçesine bağlı Kırkısrak köyünde 8 aylık hamile kadının sancılandığı ihbarında bulunuldu.

      Bünyan Kaymakamı ve Sarız Kaymakam Vekili Hakan Kılınçkaya, köyün yolu kar yağışı ve tipi yüzünden ulaşıma kapalı olduğu için İl Özel İdaresi ekiplerinden yardım istedi.

      Kılınçkaya, yol açma çalışmasında ekipler yetersiz kalınca Vali Mevlüt Bilici'yi arayarak Karayolları Bölge Müdürlüğü ekiplerinin de destek olmasını talep etti.

      Vali Bilici'nin talimatıyla takviye edilen ekiplerin ilçe merkezine 30 kilometre mesafedeki köyün yolunu ulaşıma açmasıyla 8 aylık hamile Elif Şahbaz paletli ambulansa alındı.

      Kar yağışı ve tipi nedeniyle dönüş yolunda da güçlük çeken ekipler, hamile kadını önce Sarız'a, ardından Pınarbaşı Devlet Hastanesine ulaştırdı.

      Doğuma birkaç saati kaldığı belirlenen Elif Şahbaz (18), saat 01.00'de getirildiği Kayseri Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde normal doğumla erkek bebek dünyaya getirdi.

      Bebeğe ''Çayan'' adını veren Şahbaz çifti, çaba harcayan herkese teşekkür etti.

      Anne ve bebeğini hastanede ziyaret eden İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Öksüzkaya, dün saat 14.15'te Kırkısrak köyünde 36 haftalık gebede doğum eylemi başladığı ihbarı geldiğini, yolların kapalı olduğu bilgisi üzerine İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğiyle görüşülerek kar püskürtme aracı, kamyon ve paletli ambulansla yola çıkıldığını söyledi.

      Vakaya 4-5 saatte ulaşıldığını, bu arada doğumun sezaryenle yolda olma ihtimaline karşı bir anestezi uzmanı ve kadın doğum uzmanını hazır beklettiklerini ifade eden Öksüzkaya, ''Vakaya müdahale eden ekiplerimizin anne adayının Kayseri'deki hastaneye gelebileceğini öngörmesi üzerine hastanın Pınarbaşı Devlet Hastanesine, oradan da saat 01.00 gibi Kayseri'ye ulaşması sağlandı. Normal doğum gerçekleşti. 3 kilo 300 gram ağırlığında erkek bebek dünyaya geldi. Annenin de bebeğin de sağlık durumu iyi'' dedi.

      Benzer olayların yaşanmaması için önlem alınması adına hastane bünyesinde riskli gebelik birimini ve anne otelini hizmete sunduklarını hatırlatan Öksüzkaya, ''2 anne adayı 15 gündür hastanemizde misafir ediliyor. Doğum eylemi başladığında ulaşım konusunda sıkıntı yaşanmaması için önceden önlem alınıyor. Bu hizmeti verdiğimizi zaman zaman duyuruyoruz ancak dünkü vakada, herkese ulaşamadığımızı gördük. Burada doğuma kadar güvenli ellerde her şeyi tarafımızdan karşılanmak üzere anne otelimizde hizmet veriyoruz. Gebeliği yaklaşanlar bu hizmetimizden yararlanabilir'' diye konuştu.

     

     -Hizmetten memnunlar-

    

     Yahyalı ilçesinin Taşhan köyünde yaşayan, riskli gebelikten dolayı hastanede misafir edilen Serpil Göçer, ikinci bebeğine hamile olduğunu belirterek, ''Doktorlarımız ambulansla evimizden alıp buraya getirdiler. 10 gündür hizmetten çok memnunuz'' dedi.

      Aynı ilçeye bağlı Çubukharmanı köyünden Nazmiye Akduman ise geçen yılki gebeliğinde bebeğinin karnında öldüğünü ifade ederek, bu yıl aynı sorunla karşılaşmamak için Kayseri'ye geldiğini, bebeğini hastane ortamında dünyaya getirecek olmanın güvenini taşıdığını söyledi.

      Akduman'a refakat eden kayınvalidesi Hürü Akduman ise ilk bebeğini kaybeden gelinini bu kez güvenli ortama getirdiklerini belirterek, ''Paletli ambulansla gelip bizi köyden aldılar ve buraya getirdiler. Burada verilen hizmetlerden çok memnunuz'' diye konuştu.

      Doğumdan sonra bebeği yoğun bakımda kalan annelerin faydalandığı anne oteli de ilgi görüyor. 5 kez düşük yapan, altıncı hamileliğinde Elfin Sena adını verdiği kız bebek dünyaya getiren Elif Baloğlu, bebeğinin yoğun bakımda tutulduğunu, kendisinin de anne otelinde kaldığını söyledi. Baloğlu, ''Çocuklarımın hiçbirini kucağıma alamamıştım. Doğumdan sonra taburcu olduğumu söylediklerinde eve yalnız gideceğimi düşünüp ağlamaya başladım. Anne oteli olduğunu söylediler, çok sevindim. Bu hizmeti verenlere çok teşekkür ediyorum'' dedi.



"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi

135 kavşak canlı takip ediliyor

Başkan Büyükkılıç; "Kayseri bir açık hava müzesi"

Vatandaşın çağrısını Başkan Palancıoğlu karşıladı

Mart ayında 174 bin yolcuya hizmet verdi

zehirlenen kardeşler toprağa verildi

"Erciyes'te yaz mevsimi de dolu dolu geçecek"

Büyükkılıç: "Kapuzbaşı Şelalelerimiz ziyaretçi akınına uğruyor"

Rektör Karamustafa: "Türkiye, turizm açısından örnek ülkeler arasında”

Kayserililer, bayram tatilinde Millet Bahçesi'ne akın etti

Çocuklara özel kitap fuarı ve şenliği

Jandarma bayramın acıya dönüşmemesi için tedbirleri üst seviyeye çıkardı