KADIN MUTFAKTAN ÇIKACAK, ERKEK ÜTÜ YAPACAK

KADIN MUTFAKTAN ÇIKACAK, ERKEK ÜTÜ YAPACAK

TBMM'DE KABUL EDİLEN KADINA YÖNELİK ŞİDDETİN ÖNLENMESİNİ AMAÇLAYAN YASA'DA 'KADIN-ERKEK EŞİTLİĞİNİN', İLKÖĞRETİMDEN İTİBAREN MÜFREDATA KONULMASI KARARI ÇIKTI.

.  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından konu ilgili yapılan yapılan açıklamada , 'Yasa çıktı, şimdi zihinsel dönüşüm zamanı' yorumu  yapılarak, Talim ve Terbiye Kurulu'nda bu konuda yürüyen bir çalışma olduğu, hatta ders kitaplarında erkeklerin ütü yaparken göründüğü resimlerin konacağı duyuruldu.

 

 

 

 

Aile ve sosyal politikalar bakanlığının açıklamasında  şu bilgiler yer aldı.: 'Eğer kadın-erkek eşitliğini müfredatın parçası yaparsanız, zihinsel dönüşümü gerçekleştirirsiniz. Böylece yetişkin erkeklerle uğraşmanıza, şiddeti önlemek için yasal tedbirler almanıza gerek kalmaz. Çünkü bu işi temelden çözmüş olursunuz.'

Kadın-erkek eşitliğinin davranış moduna dönüştürülüp içselleştirilmesi gerektiği vurgulanan açıklamada, 'Milli Eğitim Bakanlığı ile  bir araya gelinerek, detayların yönetmelikle belirleneceği vurgulanırken  bu konunun ayrıca bir ders olarak kabul edilmesinin istendiği ama tüm müfredatın içine yayılması şeklinde de olabileceği belirtilerek  'Talim ve Terbiye Kurulu'nda bu konuda zaten bir çalışma var. Kadın-erkek eşitliği ile ilgili müfredat taranıyor. Buna aykırı örnek ve hikayeler çıkarılıyor. Kadını sadece mutfakta gösteren resimler eleniyor. Hatta, ütü yapan erkeği gösteren bir resim konacakmış. Bu yönde duyum aldık. Güzel gelişmeler var.' Denildi.



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor