KADINLAR ÇARŞISI HEYKELİNE KAVUŞTU

KADINLAR ÇARŞISI HEYKELİNE KAVUŞTU

Pastırmacılar Geçidinde bulunan ve 2003 yılında Kayseri Ticaret Odasının, bazı Sivil Toplum Kuruluşları ile işbirliği içerisinde yapılmasına önayak olduğu ve geçtiğimiz yıl yıprandığı gerekçesi ile kaldırılan ve hafta başında yeniden kaidesine konulan ?Ka

Kadınlar Çarşısı Heykeli´nin açılış törenine  Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Millet Vekili Baki Ersoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, bazı kadın dernekleri temsilcileri ve vatandaşlar iştirak  etti?

Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy açılışta yaptığı konuşmada anıtı heykelin 2003 yılından bu güne geçirdiği serüveni ve yeni anıt heykeli tanıtıp şunları kaydetti.. ?Kayseri kadınının Milli Mücadale´den yana duruşunu temsilen 2003 yılında dönemin Kayseri  Ticaret Odası yönetimi tarafından elinde şanlı Türk bayrağı olan kadın heykeli buraya dikilmiştir. Bu anıtın yapılmasına vesile olan, emeği geçen o dönem ki Kayseri Ticaret Odası yönetimine, anıtı yapın heykel traşa teşekkür ediyoruz. Aradan 15 yıl geçtiği için bu anıtta dökülmeler ve hatta yıpranmalar meydana geldi. Bu yıpranmaların tamir edilemeyeceği uzmanlar tarafından raporla belgelenince, belediyemizle istişare ederek anıt geçtiğimiz yıl kaldırıldı. Yeni anıt tamamlandı ve birkaç gün önce yerine konuldu. Yeni anıtımızı heykeltraş Mehmet Tolga Gürbüz ve Murat Yoncacı yapmıştır. Anıtta Türk Kadınının Milli Mücadeleye verdiği destek anlatılmaktadır. Aynı zamanda bu vesileyle tüm annelerin, anneler gününü kutluyorum?

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç´da konuşmasında  ?Burada daha önceden Ticaret Odamızın yaptırmış olduğu Kadınlar Çarşımızı simgeleyen bir eser. Kimilerine göre Fatma Bacıyı çağırıştırır, kimine göre Selçuklu Kadınlarını, Osmanlı, Cumhuriyet ama önemli olan bir kadını çağırıştırıyor olması.  Gönlümüzün ilacı olan, başımızın tacı olan annelerimizi, bacılarımızı simgeliyor olması hepimiz için önemli?    İfadesini kullandı?

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ise ? Aslında pazar günü bu anıtın koyulmasını ben önermiştim anneler günü olması sebebiyle. Ancak Pazar günü olumsuz hava koşulları sebebiyle bugün açmış olduk. Öncelikle Anneler Gününü kutluyorum, tebrik ediyorum.  Burada anıta büyük emeği geçen Ticaret Odası başkanımız, Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikte sağ olsunlar bu hizmeti yapmış oldular. Bize de kurdelayı kesmek nasip oldu.  Kadınlar başımızın tacıdır, onlar çok şeyler borçluyuz. Bugün ülkemiz ayaklar altında duracaksa anneler sayesinde, aile sayesinde. Anıtın hayırlı olmasını diliyorum.?

Son olarak kürsüye gelen Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Millet Vekili Baki Ersoy´da ? Bu şehirde bir şeyler yapmak isterseniz, çalışırsanız, çabalarsınız demek ki oluyor. Bunun en büyük örneklerinden biri Kayseri Ticaret Odası başkanımız Ömer Gülsoy´un çalışkanlığı ve gayretler. Yaptığı çalışmalarla gurur duyuyoruz ve her zaman yanında olduğumuzu da ifade etmek istiyorum. Bugün Kayseri´de geçmişte de bulunan ancak yenileme yapılarak tekrar şehrimize kazandırdığı bu anıtın açılmasına emeklerinden dolayı da teşekkür ediyorum. Kayserimize şehrimize hayırlı olmasını diliyor, istiyorum.? Dedi.



Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”