KALE İÇİ PROJESİNİN TEMELİ ATILDI

KALE İÇİ PROJESİNİN TEMELİ ATILDI

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan Kale İçi Müze ve Kültür Sanat Merkezi`nin temeli düzenlenen törenle atıldı. İçerisinde Arkeoloji Müzesi, Sanatçılar Sokağı, Sanat Atolyeleri, Kent Arşivi, Sanat Kafe ve Konferans Salonu bulunan projenin teme

Kale İçi Müze ve Kültür Sanat Merkezi`nin temel atma törenine  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız`ın yanı sırra AK Parti Kayseri Milletvekilleri Yaşar Karayel, Ahmet Öksüzkaya ve İsmail Tamer, Vali Orhan Düzgün, AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz, hinterlend ilçe belediye Başkanları, bürokratlar, dernek ve odaların başkanları ile kalabalık bir halk topluluğu katıldı.

                Kayseri kalesinin meydan kapısı önünde gerçekleştirilen törende ilk konuşmayı Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Kemalettin Cengiz Tekinsoy yaptı. Proje hakkında bilgi veren Tekinsoy, projenin 75 çalışmanın katıldığı ulusal çaptaki bir yarışmayla belirlendiğini ifade etti.

                Proje Başkanı Prof. Dr. Zafer Ertürk de konuşmasında 50 yıllık öğretim üyeliğinin en heyecanlı gününü yaşadığını belirtti ve bu projenin mimarlık yaşamının en önemli eseri olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Ertürk, "Burada beş yıllık bir emek hayata geçiriliyor. Bu süreçte kararlılığı, sabrı ve inanılmaz çabası ile bize destek veren ve bu projeye en büyük emeği gösteren  Başkanımız Sayın Özhaseki`ye teşekkür ediyorum" dedi.

                Daha sonra kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise sözlerine belediye başkanlığına başladığı ilk günlerde dile getirdikleri Kayseri`yi bir dünya kenti yapacaklarına dair sözlerini hatırlatarak başladı.

                Göreve geldiklerinde şehrin yarısının gecekondu bölgesi olduğunu ve altyapısının bulunmadığını vurgulayan Başkan Özhaseki, "Kimseyi eleştirmek adına söylemiyorum. Bu şehre emek veren herkesten Allah razı olsun; ama o günkü tablo böyleydi. Yıllardır binlerce iş yapıldı. Bir çalışmasını yaptık, tam 10 bin yerde belediyelerimizin yaptığı iş var. Bu nasıl oldu? Çalıştık, çalıştık, çalıştık. Yolsuz insanlara fırsat vermedik. Kötülerle savaştık. Bu şehrin hakkını yedirmedik" dedi.

                Dünya kenti olmak için önce alt ve üst yapıdaki problemleri çözdüklerini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, şöyle devam etti: "Altyapıda bir eksikliğimiz kalmadı. Üstyapımızda da yüzlerce park yapıldı, yollar açıldı, çok modern tesisler yapıldı. Sonra, eğitimde, sağlıkta, sanayide çok önemli noktalara gelindi. Dünya kenti olmak için bir şey daha gerekiyordu. Size özel güzellikleriniz olacak, bunları açığa çıkaracaksınız ve insanlığın hizmetine sunacaksınız. İşte bunlar yapılıyor. Tarihi eserleri ayağa kaldırarak ve içerisine fonksiyon yükleyerek dünya kenti olabilirsiniz. Doğrusu ben çok önemli mesafeler aldığımızı düşünüyorum. Kayseri kültürü ve sanatıyla da ayağa kalkıyor." şeklinde konuştu.

                Vali Orhan Düzgün de törende bir konuşma yaptı ve bir ticaret-sanayi kenti olarak bilinen Kayseri`nin kültürel anlamda da önemli değerlere sahip olduğunu söyledi. Vali Düzgün, müzelik konumda olan Arkeoloji Müzesi`nin buraya taşınacak olmasının kendisi için ayrı bir öneme sahip olduğunu ifade etti ve Kayseri`ye, hem şehir merkezindeki hem de ilçelerdeki turistik değerleriyle birlikte turizm alanında yeni bir ivme kazandıracak çalışmalar yaptıklarını söyledi.

                Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da konuşmasına Kayseri`nin değerlerini artıran bir projenin temel atma töreninde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek başladı. Geçmişe dönük tarihle geleceğe dönük modernliğin birleştirilmesi gerektiğini dile getiren Bakan Yıldız, "Burada sadece tarihi varlık ayağa kalkmayacak, aynı zamanda gençlerin tarihsel hafızasına da katkı yapılacak. Bir turistin amacı, gittiği ilin tarihi dokusunu anlamaktır. Bu projeler bunu sağlayacaktır. Kayserimize hayırlar getirmesini diliyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

                Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri  Kale İçi Müze ve Kültür Sanat Merkezi`nin temelini atacak olan mekanizmanın tuşlarına birlikte bastılar.



Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı