KALE İÇİNDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

KALE İÇİNDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Büyükşehir Belediyesi`nin önemli kültür-sanat projelerinden Kaleiçi Kültür Sanat Merkezi Projesi`nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Kale içine sonradan yapılan dükkanların tamamı yıkılırken arkeoloji müzesi için temel çalışmaları yapılıyor. Ayrıca ihale

Büyükşehir Belediyesi`nin Tarihi Kayseri Kalesi`ni kültür sanat merkezi haline dönüştürmek için sürdürdüğü projenin hayata geçirilmesi amacıyla kale içi tamamen boşaltıldı ve sonradan yapılan binalar yıkılarak kaldırıldı.

                Bir taraftan temel çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi bir taraftan da ihale hazırlıklarına devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, projenin hayata geçirilmesi safhasında yapılan her şeyin kalenin ihtişamına uygun olacağını söyledi.

                Kale içinde zeminden üç metre aşağıda Arkeoloji müzesi olacağını ifade eden Başkan Özhaseki, "Kültür Bakanlığı ile anlaştık. Onlar eski Arkeoloji müzesinde ne kadar eserleri varsa buraya koyacaklar. Eski Arkeoloji müzesi de boşalmış olacak. Zemin katta ise çeşitli sanat aktivitelerinin yapılabileceği, gerek Türk- İslam el sanatları, gerekse modern sanatların icra edilebileceği sanatçılar sokakları, yeme içme alanları, müzik dinleti alanları gibi alanlar olacak ve çok keyifli bir mekan ortaya çıkacak. Yapılan her şey kalenin o ihtişamına uygun olacak. Hiçbir şey kaleyi örterek, 2000 yıl önceki eseri yok ederek veya gölgede bırakarak yapılmayacak" dedi.



Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı