KALİTELİ EĞİTİM İÇİN GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRECEK

KALİTELİ EĞİTİM   İÇİN GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRECEK

Abdullah Gül Üniversitesi, Kıbrıs -Yakın Doğu Üniversitesi ile daha kaliteli eğitim için iş birliği yapmak üzere güç birliği protokolü imzaladı… Eğitim ve Bilim alanında iş birliği protokol imza töreni için Abdullah Gül Üniversitesi Kampüsü&#

Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat İrfan Günsel, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gamze Mocan Kuzey, Rektör Yrd. Prof. Dr. Şenol Bektaş ve Veteriner Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Memduh Esendal’dan oluşan  Kıbrıs Yakındoğu  Üniversitesi heyeti   Eğitim ve Bilim  alanında iş birliği  protokol imza töreni için geldikleri  ilimizde  protokolün diğer tarafı  olan  Abdullah Gül Üniversitesini Rektörlüğü’nü  ziyaret ettiler. Ziyaretin  nezaket  niteliğinin  yanı sıra İşbirliği Protokolü imzalayarak  bilimsel  eğitim anlamında  da  karşılıklı yardımlaşama  ve güç birliğini içerdiğini  dile getiren  üniversite yönetimleri   iş birliğinin  yaratacağı  sinerjiye dikkat çektiler.

Düzenlenen basın toplantısında konuşan Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, “Yakın Doğu Üniversitesi Anadolu’da iş birliği yapmak için bizim üniversitemizi seçmişler” diyerek minnet ve teşekkürlerini dile getirerek  imzalanan  protokole dair şunları kaydetti… “Biz inanıyoruz ki tüm üniversitelerin sorunları ortak, yani Amerika’daki Üniversitelerinde, Türkiye’deki Üniversitelerinde baktığınızda sorunları ortak, bunlar küresel sorunlar aslında. Küresel meseleler ile uğraşa bilmekte disiplinler arası, Uluslar arası ve aynı zamanda Kurumlar arası iş birliğini zaruri hale getiriyor, çünkü bugün küresel meseleler olarak bahsettiğimiz, örneğin enerji, herkesin sorunu, bugün İran’ın da sorunu, Rusya’nın da sorunu sürdürülebilirlik herkesin sorunu. Bu tür sorunlar ile uğraşacak genç bir nesil yetiştirebilmek içinde kurumların bir araya gelmesi, işbirliği yapması gerekiyor. Bizde bu kapsamda iş birliğini önemsiyoruz. Umarım bu iş birliği hayırlı sonuçlar üretir”                                                                                                                                          

Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat İrfan Günsel ise konuşmasında  ilimizde bulunmanın ifade ettiği anlamı dile getirip “Burada bulunmaktan büyük onur duyuyorum, bu işbirliğini bugün başlattığımız ayrıca beni çok gururlandırıyor. 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nda Kayseri’nin  farklı bir yeri var.  Kayseri deyince bugün burada olmamızın iki duygusal yanıda vardır. İlki, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bugünkü oluşumu, bugünkü dünyada gelişmiş ülkeler arasında yer almasının başlangıcı ‘1974 Barış Harekatı’dır. 74 Harekatı yapılırken Komando ekipleri buradan gitmişti, o bakımından Kıbrıs Türk’ünün buraya olan duyguları daha farklıdır, minnetdarlığı daha farklıdır, Kıbrıs Türk’ü bir defa kadirşinas bir toplumdur.”                                                                                                             

Günsel  sözlerinin devamında  ülkemizde  yaşanan  büyüme ve gelişmeye de dikkat çekerek  “Türkiye’nin son 10 yılda  yakaladığı başarıları  başımızın dik olmasını sağladı. Artık uluslar arası platformlarda daha  bir kendinden  emin  duruşumuz var” ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından  iş birliği protokolüne karşılıklı  olarak imza kondu  ve  Kıbrıslı  soydaşlarımız Agü Rektörüne Kıbrıs’tan getirdikleri  hediyeleri sundular….      



Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı