Kalkan: “Kronik sorunlara çözüm bulunmalı”

Kalkan: “Kronik sorunlara çözüm bulunmalı”

Eğitim – Bir Sen 1 No lu Şube Başkanı Aydın Kalkan yazılı bir açıklama yaparak 2021-2022 eğitim-öğretim yılının birinci döneminin,  kronik sorunlara çözüm üretilmeden, okulların temizlik ve güvenlik personeli ihtiyacı giderilmeden, meslek kanunuyla beklentiler karşılanmadan sona erdiğini hatırlatıp ”Kronik sorunlar çözüm bulmalı, verilen sözler tutulmalı” ifadesini kullandı.

Eğitim – Bir Sen 1 No lu Şube Başkanı Aydın Kalkan yazılı bir açıklama yaparak 2021-2022 eğitim-öğretim yılının birinci döneminin,  kronik sorunlara çözüm üretilmeden sona erdiğini vurgulayıp kronik sorunların çözüm bulması için verilen sözlerin tutulmasını isteyerek şunları kaydetti. “ Salgının gölgesinde geçen bu dönem, eğitim çalışanlarının gayretleri ve özverili çalışmalarıyla tarihe geçmiş, Bakanlığın okulları açık tutma iradesi kamuoyunda takdirle karşılanmış, her şeye rağmen eğitim-öğretimden vazgeçilmemesi doğru bir karar olmuştur. Bunun yanında 3600 ek gösterge ile birlikte ‘Öğretmenlik Meslek Kanunu’ beklentileri karşılayacak şekilde çıkarılmalıdır. Bütün öğretmenleri kapsamalıdır.

Ayrıca sözleşmeli ve ücretli öğretmenliğe son verilmemesi, öğretmen atamalarında mülakatın kaldırılmaması, istihdamda güçlük çekilen bölgelerde görev yapan eğitim çalışanlarına ilave teşviklerin verilmelidir.

Sözleşmeli istihdam sonlandırılmalı, ücretli öğretmenlikten vazgeçilmelidir

Eğitim çalışanlarının haklı taleplerine, geçerli mazeretlerine duyarsız kalınarak ortaya atılan politikalar, eğitimcilerin moral ve motivasyonunu bozmaktadır. Eğitimde verimlilik ve kalite isteniyorsa sözleşmeli istihdam sonlandırılmalı, ücretli öğretmenlikten vazgeçilmelidir.

Eğitim çalışanlarına yönelik şiddeti önleyecek caydırıcı tedbirler alınmalıdır. Eğitim kurumu yöneticiliği ikincil görev olmaktan çıkarılmalıdır

Okul bazlı ödenek uygulamasına geçilmeli, temizlik ve güvenlik personeli yetersizliği giderilmelidir. Öğretmen atama ve yer değiştirme süreçleri mağduriyete neden olmamalıdır

Genel idare hizmetleri ve yardımcı hizmetler sınıfı çalışanlarının mali ve özlük hakları iyileştirilmelidir

Eğitimin kalitesi için ter döken memur ve hizmetli çalışanlarımızın mali ve özlük hakları iyileştirilmelidir.

Görevde yükselme ve unvan değişikliği takvimi bir an önce yayımlanmalıdır”

Kalkan açıklamasını “Eğitim-Bir-Sen olarak, yarıyıl tatilinin öğrencilerimiz için bir dinlenme dönemi olmasını temenni ediyor; eğitim çalışanlarına, salgının gölgesinde geçen eğitim-öğretim dönemi için verdikleri emeklerden dolayı şükranlarımızı sunuyoruz” diyerek noktaladı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı