KAMU HİZMET VE YATIRIMLARI TAKİP EDİLECEK

KAMU  HİZMET VE  YATIRIMLARI  TAKİP EDİLECEK

Vali Orhan Düzgün’ün talimatıyla kentteki kamu hizmetlerinin ve yatırımlarının takip ve koordinasyonunu sağlamak amacıyla her ay gerçekleştirilecek olan ve kısaca ATAK olarak isimlendirilen Aylık Koordinasyon ve Takip Toplantısının ilki gerçekleş

Kamu hizmet ve yatırımları  takip edilecek…  Sevgili izleyiciler;  HABERİN GİRİŞİ

Vali Orhan Düzgün başkanlığında, Valilik Toplantı Salonu`nda gerçekleştirilen Şubat ayı "Aylık Koordinasyon ve Takip Toplantısına Vali Yardımcıları, bazı ilçe kaymakamları ile bölge ve il müdürleri katıldı. Vali Düzgün, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Kayseri`de yürütülen yatırımlara ilişkin takip ve koordinasyonun etkili bir şekilde sağlanabilmesi için Takip ve Koordinasyon Toplantısının her ay gerçekleştirileceğini  belirtti.

Her ay gerçekleştirilecek  olan  toplantıya ilişkin gündemin belirlenerek 15 gün öncesinde ilgili kurumlara dağıtılacağını ve belirlenen gündeme ilişkin ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının toplantıya katılacağını belirten Vali Düzgün, böylece ilimizde yürütülen çalışmalarla ilgili olarak gelinen aşamaların detaylıca ele alınarak değerlendirmelerde bulunulacağını ifade etti.

Vali Düzgün, konuşmasının ardından, toplantı gündeminde yer alan ve kamu kurum ve kuruluşlarınca Kayseri ili genelinde yürütülen yatırım, hizmet ve çalışmaların yanı sıra yapılması planlanan projeler konusunda bilgiler aldı.

Vali Düzgün, gündeme alınan çalışmalarla ilgili yaptığı değerlendirmede, Kayseri Şehir Hastanesi Kampüsü İnşaatının 2015 yılı içerisinde tamamlanacağını kaydederek, "Kayseri Şehir Hastanesi, 751 bin metrekare arsa üzerinde inşa edilecektir. Genel Hastane, Kadın Doğum Hastanesi, Psikiyatri Hastanesi, Rehabilitasyon Hastanesi, Kalp Hastanesi ve Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesinden oluşan kampüste toplam 1583 yatak kapasitesi bulunacaktır. Ayrıca, Şehir Hastanesinde hizmet vermek üzere 38 ameliyathane, günlük 2 bin 500 kişi kapasiteli acil servis, 144 yoğun bakım yatağı ve görüntüleme merkezleri, laboratuvarlar ile 2 adet helikopter pisti yer alacaktır. Şehir Hastanesinin inşaatında şuana kadar zemin iyileştirme çalışmaları bitirilmiş ve 1800 adet 16 metre derinliğinde 100 santim genişliğinde kaya zemine oturacak şekilde kazıklar çakılmıştır. Tamamlandığında Kayseri`ye ve bölge şehirlerine sağlık alanında çok önemli bir hizmet sunacak hastanenin çalışmaları devam etmektedir" diye konuştu.

Kayseri`nin tarım ve hayvancılıkta da daha iyi noktalara ulaşması için yürütülen çalışmalar kapsamında bu sektöre önemli destekler sağlandığını dile getiren Vali Düzgün,  "2013 yılında bitkisel üretimde 50 milyon 381 bin TL, hayvansal üretimde 34 milyon 660 bin TL ve tarım dayalı ekonomik proje desteklemelerinde 5 milyon 311 bin TL olmak üzere toplamda 90 milyon 353 bin TL`lik destek tarım ve hayvancılık sektöründe uğraşan Kayserili hemşerilerimize kullandırılmıştır."değerlendirmesinde bulundu…

 



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"