KAN HAFTASI KUTLANIYOR

KAN HAFTASI KUTLANIYOR

AK Parti Kayseri Milletvekili Dr. İsmail Tamer, 'Kan Haftası' nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Tamer mesajında, Türkiye'nin kan bağışı konusunda gelişmiş ülkeler ile kıyaslandığında oldukça geri sıralarda yer aldığını ifade ederek, "Bu ülkelerde gönüllü kan bağışlarının nüfusa oranı yüzde 5’e ulaşabilirken ülkemizde bu oran halen yüzde 1,5-2 civarındadır. En önemli problem gönüllü kan bağışçısı sayısındaki yetersizliktir. Türk Kızılay’ı ülkemizde 1957 yılında İstanbul ve Ankara’da ilk kan merkezlerini açarak günümüze kadar ortalama yüzde 20-50 civarında kan ihtiyacını karşılamıştır. Gönüllü kan bağışı ile karşılanamayan kısım, hastane kan merkezleri tarafından çoğunlukla replasman, kana kan, zorunlu yöntem ile karşılanmış ve karşılanmaktadır'' dedi.
Ülkemizde her gün birçok hastanın, tedavileri için kan bağışı yapacak insanları beklediğini vurgulayan Tamer, mesajında şu ifadelere yer verdi:
''Birçok kişi de, zamanında kan temin edilememesi nedeniyle hayatını kaybediyor. Türkiye’de ortalama 10 bin kişiden sadece 15’i düzenli kan veriyor. Her yıl 6-13 Mayıs tarihleri arasında, kan bağışı ve güvenli kan temini konularının önemine vurgu yapmak amacıyla çeşitli aktiviteler düzenlenmektedir. Toplumun kan ihtiyacının tamamını gönüllü ve güvenilir donörlerden elde etme gayesindeyiz. Bugün gelinen nokta 2012 sonu itibarıyla 1 milyon 469 bin ünite kan olmuştur. Böylelikle Türkiye'nin kan ihtiyacının yüzde 85'i temin edilmiş olup, 2 yıl içinde de bunu yüzde 100'e çıkarmayı hedeflemektedir. Kan bağışında bulunmak, sağlık ihtiyacı olan kişilere yardım etmek olduğu gibi, insanlar arasında dayanışmanın, sevgi ve saygının da bir göstergesidir. Bu yüzden hem kan bağışlayan kişinin daha da sağlıklı olması, hem de kanın kullanılacağı hastanın sağlığa kavuşması için, sağlık durumu uygun olan her vatandaşın kan bağışında bulunmalıdır. Bu bir insana hizmettir, insana yardımdır. İnsanı ayakta tutmak, tüm insanlığı ayakta tutmaktır. Kan acil değil sürekli ihtiyaçtır. Her zaman kana ihtiyacımız vardır. Bütün sağlıklı insanları kan bağışlamaya davet ediyor, Kayserili hemşehrilerime ve tüm vatandaşlarıma sağlıklı, sıhhatli bir yaşam diliyorum."




yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”