KANLI SALDIRININ DAVASINDA

KANLI SALDIRININ DAVASINDA

İKİ ZANLI TAHLİYE OLDU?

17 Aralık 2016 tarihinde Erciyes Üniversitesi Yerleşkesi önü Talas Bulvarında yaşanan ve 15 Komando erin şehit , 54 askerin gazi olduğu 17 Aralık 2016´da düzenlenen canlı bomba saldırısı ile ilgili açılan davada 2 tutuklu sanık tahliye oldu. Canlı bombanın patlattığı araçtan çıkan krokide parmak izi bulunan tutuklu sanık ise duruşmada ıslık çalınca mahkeme başkanı tarafından sert şekilde uyarıldı.

Kayseri 4. Ağır Ceza Mahkemesi´nde sanıkların yoğunluğu ve güvenlik gerekçesiyle 250 kişilik Şehit C.Savcısı Murat Uzun Konferans Salonu´nda görülen davada tutuklu sanık Kenan Ç. Kırıkkale F Tipi Kapalı Cezaevi´nden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile hazır edilirken, tutuklu sanıklar Ekrem U., Ümit K., Mehmet O. duruşma salonunda jandarma eşliğinde hazır edildi. Müşteki olarak Kayseri Barosu´ndan bir kısım avukatlar da duruşma salonunda hazır bulundu. Tutuklu sanık Abdullah A. ise Silivri Kapalı Cezaevi´ndeki SEGBİS sisteminin meşgul olması nedeniyle hazır edilemezken, tutuksuz sanıklar duruşmaya gelmedi. Ayrıca patlamada yaralanan ve mağdur sıfatı ile gazi askerlerden bazıları, şikayetçi şehit yakınları ve yaklaşık 100 kişi de izleyici olarak duruşmaya katıldı.

Şehit Mesut Yaşar´ın annesi Ayşen Yaşar müşteki olarak verdiği ifadesinde, ?Sanıklardan şikayetçiyim. Mahkemenin adaletine güveniyorum. Bu şerefsizlerin en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum? dedi.

Duruşmada tanık olarak dinlenen ve olay günü canlı bombanın kullandığı aracı gördüğünü anlatan M.S.C. ?Ben askeriyenin olduğu Zincidere bölgesinde ikamet ediyorum. Olay günü 08.15 sıralarında askeriyenin 500 metre ilerisinde gri bir 71 plakalı araç gördüm, çalışır vaziyette duruyordu, göz göze geldik. Ben biraz ilerledim, kulağımda kulaklıkla müzik dinliyordum, arkamdan sesler duydum. Arkamı döndüğümde yanımdaydı. Kekeleyerek ?günaydın´ dedi. Konuşamıyordu, askeriyede yakını olduğunu, çarşı iznine çıkacağını söyleyerek ?askerler ne zaman çarşı iznine çıkar´ diye sordu. Ben de bilmediğimi, nizamiyeye gidip orada bekleyebileceğini söyledim. O da kabul etmedi, benim servis aracım geldi ve işe gittim. Sonrasında bu patlama olayını duyar duymaz şikayetçi oldum.?

Savcılık, ara mütalaasında kuvvetli suç şüphesi, delillerin henüz toplanmamış olması ve kaçma şüpheleri gerekçeleriyle tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamını talep etti.

Canlı bombanın hazırlık aşamasında sürekli yanında olduğu, kroki hazırladığı ve canlı bombayı Adana´dan Kayseri´ye gönderdiği iddia edilen tutuklu sanık Kenan Ç., tercüman eşliğinde SEGBİS´ten savunma yapmayacağını söyleyerek, ?Söylenenleri anlamıyorum, SEGBİS´ten hiçbir soruyu cevaplamayacağım, yüz yüze ifade vermek istiyorum? dedi.

Duruşmanın devam ettiği esnada Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi´nde bulunan sanık Kenan Ç. ıslık çalmaya başladı. Mahkeme başkanı tarafından ıslık çalmaması konusunda tercüman eşliği ile uyarılan Kenan Ç, sesinin gitmediğini zannederek ıslık çaldığını söyledi. Canlı bomba Kasım Yıldırımçakar´ın evinde kaldığı tespit edilen ve koltuk değnekleri ile duruşmaya gelen tutuklu sanık Ümit K. de, ?İyi niyetime, bekar yaşamıma kurban gittim. 40 yaşında doğuştan sipastik birisiyim. Kimsenin yardımı olmadan adım bile atamıyorum. Kenan Ç. canlı bomba Kasım Yıldırımçakar´ın öğrenci olduğunu ve isminin Mehmet olduğunu söyledi, kabul etmedim, ısrar edip kalacak yeri olmadığını söyleyince kabul ettim. Kenan Ç. benim hayatımı mahvetti. Ailelerin acılarını gönülden paylaşıyorum? şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti verdiği ara kararda, tutuklu sanıklar Ümit K. ve Abdullah A.´nın tahliyelerine, tutuklu sanıklar Kenan Ç., Ekrem U. ve Mehmet O.´nun tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı eksikliklerin giderilmesi için 27 Aralık´a erteledi.



Tır devrildi, içecekler yola savruldu

Zehirlenen öğrencilerle ilgilenmek yerine, basın mensuplarına saldırdılar

Uyuşturucu operasyonları: 21 tutuklama

Terör soruşturmalarında 16 kişiye işlem yapıldı

Polis kaçakçılara göz açtırmıyor

Kazada yaralanan genç kız hayatını kaybetti

Otobüsle uyuşturucu sokmaya çalışanlar yakalandı

Operasyonda lav silahı ele geçirildi

İstemeye gittiği kızın abisini vurdu

Araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı

Kaçak silah ticareti yapan şahıs kaçamadı

Firari emniyet müdürü gizli geçitten kaçarken yakalandı

5 DEAŞ’lı yakalandı

Çalıntı otomobilden uyuşturucu ele geçirildi

Yabancı uyruklu şahsı bıçaklayarak öldürdü

işçi servisi tarlaya girdi: 1 ölü, 5 yaralı