KANSER OLABİLİRİZ

KANSER OLABİLİRİZ

4 SUBAT DÜNYA KANSER GÜNÜ KUTLANDI - TÜRK KANSER ARAŞTIRMA VE SAVAŞ KURUMU KAYSERİ ŞUBESİ PROF.DR. MEHMET AKİF ÖZDEMİR: - "UNUTMAYALIM Kİ HEPİMİZ KANSER HASTASI OLABİLİRİZ

Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Kayseri Şubesi, 4 Şubat Dünya Kanser Günün'de bir alışveriş merkezinde basın açıklaması yaptı.

Günün çok önemli bir gün olduğunu belirten kurum üyeleri kanserin dünya çapında önde gelen ölüm nedeni olduğunu ve Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, 2008 yılında tüm ölümlerin yaklaşık yüzde 13'ü olan 7.6 milyon kişinin ölüm sebebi olduğuna dikkat çekti.

Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Kayseri Şubesi Yönetim Kurulu adına konuşan Prof.Dr. Mehmet Akif Özdemir, kanserle ilgili bilinmesi gereken önemli hususları basın mensupları ile paylaştı.

Özdemir, "Tüm kanser vakalarının en az 3 te biri önlenebilir niteliktedir. Tütün kullanımı önleme, dünya çapında kanserin en büyük önlenebilir risk faktörüdür. Sigara zannedildiği gibi sadece akciğer kanserinin sebebi olmayıp, yemek borusu, gırtlak, ağız, boğaz, böbrek, mesane, pankreas, mide ve serviks kanserlerine de sebep olmaktadır. Fiziksel hareketsizlik, diyet faktörleri obezite ve şişmanlıkta kansere yol açan önemli bir etkendir. Alkol kullanımı, radyasyon, mesleki karsinojenlerde kansere yol açabilir. Kansere yakalanmamak için bu faktörlere dikkat etmemiz gerekiyor. Sayabildiğimiz sakınma yolları ve düzgün bir hayat tarzı ile oluşabilecek kanserlerin üçte birini önlemek mümkündür. Bu gibi konularda halkımızda farkındalık oluşturma, her şeye rağmen kanser hastalığı olan insanlarımızın yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve maddi manevi yükünün azaltılmasında hepimize görev düşmektedir. Unutmayalım ki hepimiz kanser hastası olabiliriz. O halde kansere karşı hep birlikte olalım gücümüzü birleştirelim. Tüm insanımıza ve insanlığa kansersiz sağlıklı ömürler dileriz" şeklinde konuştu.

 Bir alışveriş mağazasında yapılan basın açıklamasının ardından dernek üyeleri kadınlara broşür dağıttı.



İncesu’da sağlık hizmetleri değerlendirildi

ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi