KAPATILAN MELİKŞAH ÜNİVERSİTESİ AKADEMİSYENLERİ,

KAPATILAN MELİKŞAH ÜNİVERSİTESİ AKADEMİSYENLERİ,

HAKİM KARŞISINDA ...

KAYSERİ´de Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Melikşah Üniversitesi´nin 6´sı tutuklu 21 akademisyeni, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında ilk kez hakim karşına çıktı.
KAYSERİ´de Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Melikşah Üniversitesi´nin 6´sı tutuklu 21 akademisyeni, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında ilk kez hakim karşına çıktı. Sanıklar, üzerlerine atılan suçlamaları kabul etmeyerek tahliyelerini talep etti.

2´nci Ağır Ceza Mahkemesi´nde yargılanmalarına başlanan tutuklu sanıklardan Rektör Prof. Dr. Dursun Mat savunmasında şöyle dedi:

"Bank Asya´da bulunan hesabım maaş hesabımdır. 2014 yılında maaşımda yaşanan artışın nedeni ise bilimsel teşvik ödülüdür. Ben örgütün kriptolu programı ByLock´u kesinlikle kullanmadım. Öğrendiğimiz ve gazetelerden okuduğumuz kadarıyla 100´ün üzerinde milletvekili ve bazı bakanlar da ByLock programını kullanmış. Bizler tutuklu iken, milletvekili ve bakanların serbest olmasının şüpheli olduğunu düşünüyorum."

Eğitim ve araştırma konusunda uzman olduğu için Rektör olarak atandığını söyleyen Prof. Dr. Mat, "Ben kimseden emir almam. Devletin bizlere emanet ettiği öğrencileri en güzel şekilde yetiştirmeye çalıştım. Kimseye torpil uygulamadım. Dünyanın birçok ülkesinden okulumuza gelen misafirleri rektör olmam nedeniyle ağırladım. Tahliyemi talep ediyorum" diye konuştu.

´MECBUREN ÇALIŞTIK´

Tutuklu bölüm başkanları Doğan Bulut, Veli Demirci, Hasan Güngör ve Emin Emirza da örgüt üyeliği suçlamalarını reddetti. Sanıklar yaptıkları savunmada, 17- 25 Aralık sürecinden sonra görev yaptıkları Melikşah Üniversitesi´nden çıkmak istediklerini, ancak hiçbir üniversitenin işe alma konusunda yardımcı olmadığını belirterek mecburen Melikşah Üniversitesi´nde çalışmak durumunda bırakıldıklarını söyledi.

Melikşah Üniversitesi´nde okutman olarak görev yapan tutuklu Umut Hazar da savunmasında, Melikşah Üniversitesi´nin cemaate yakın üniversite olduğunu bildiği için ayrılmas istediğini, ancak bakmak zorunda olduğu ailesi bulunduğunu belirtti.

Mahkeme heyeti, tutuksuz 15 sanığın da dinlenmesinin ardından duruşmayı erteledi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Firari emniyet müdürü gizli geçitten kaçarken yakalandı

5 DEAŞ’lı yakalandı

Çalıntı otomobilden uyuşturucu ele geçirildi

Yabancı uyruklu şahsı bıçaklayarak öldürdü

işçi servisi tarlaya girdi: 1 ölü, 5 yaralı

Torbacılara 52 personelle şafak operasyonu

3 kişinin öldürüldüğü olayın davasına devam edildi

Koltuğun arkasında yakalandı

102 polis ile operasyon: 13 gözaltı

32 yıl hapis cezası bulunan firari şahıs yakalandı

Aranan şahıs polisten kaçamadı

Ağacı söken 4 kişiye ceza

Kendini asarak yaşamına son verdi

19 yıl kesinleşmiş hapsi bulunan hırsız çatıda yakalandı

Kayseri’de çeşitli suçlardan aranan 3 şahıs yakalandı

Kayseri'de tarihi eser operasyonu: haç motifli anahtar ele geçirildi